Sant Joan és sinònim de castells, i els gamma extra han convertit la diada d’enguany en una diada històrica. Una plaça plena a vessar va quedar meravellada amb les actuacions de la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

PUBLICITAT

Els rosats van descarregar amb èxit tot el que van intentar, amb un 5d9f, el 4d9fa i dos castells simultanis, el 3d9f i el 4d9f. Un castell inèdit a la plaça del Blat i que només havien aconseguit, fins ara, la colla vilafranquina. Una diada excel·lent de la Vella, que van tancar amb un pilar de 7.

La Joves no va tenir tanta sort, amb alguna caiguda. Un 3d9f sense complicacions va obrir la diada, continuat amb un 2d8 net carregat. A la tercera ronda es va apostar per un 5d8, el segon de la temporada. El pilar de 7 per tancar diada no es va poder descarregar.

Així, màxim esforç per part de les dues colles vallenques, durant una diada carregada de reivindicacions. D’una banda la Joves va exigir que la seva canalla tingui un espai en condicions durant les diades, com el tenen la colla rival. Asseguren que no hi ha igualtat de condicions i que, de moment, no han rebut cap proposta de l’Ajuntament.

D’altra banda, va ser una diada marcadament groga, amb el record als presos polítics i cants a la independència de Catalunya.

PUBLICITAT