Noves notícies pels estudiants que triïn emprendre el camí dels ensenyaments postobligatoris. Per ells, Càritas de l’Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l’Ajuntament han convocat una nova edició d’ajudes. Aquest any, s’arriba a la sisena edició, gràcies al treball conjunt entre les entitats citades i l’Ajuntament de Valls, a través de les regidories de Benestar Social, Ensenyament i, Joventut i Acció Cívica. El director de Càritas Interparroquial de Valls, Joan París, valorava positivament el nou acord per dur a terme un any més la convocatòria d’ajuts.

PUBLICITAT

Aquestes ajudes tenen com a objectiu ajudar econòmicament als estudiants que realitzin estudis postobligatoris per al curs 2018/2019. D’aquesta manera es pretén que cap estudiant de la ciutat quedi exclòs de l’accés a la formació postobligatòria per raons econòmiques en el marc de la igualtat d’oportunitats i, de facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d’inserció educativa i laboral. Joan París assegurava que no ha resultat difícil reunir a les tres entitats, ja que els estudis són d’importància cabdal. 

S’estima que les ajudes poden arribar a beneficiar a més de quaranta alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació, unes xifres que es poden ampliar en concepte de transport en el cas d’estudiar fora del municipi. El calendari per a la presentació de sol·licituds de la primera convocatòria és entre el 16 i el 27 de juliol a l’oficina del servei de Joventut de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, contactant via telefònica al 977 60 98 49 o bé a través del seu correu electrònic vallsjove@valls.cat. En segona convocatòria el termini de presentació de sol·licituds serà del 12 al 25 de setembre.

____________________________________________________

Les colles castelleres vallenques s’acomiaden de Washington deixant el llistó ben alt

Darrer dia d’experiències per les colles castelleres a Washington. Després d’unes jornades intenses, les expedicions d’ambdues colles organitzen ja la tornada a la ciutat. El viatge a la capital dels Estats Units d’Amèrica ha representat un abans i un després pel panorama casteller de Valls. En el marc de l’Smithsoninan Folk Life Festival, ambdues colles han realitzat juntes, per primera vegada, un esdeveniment internacional per difondre la cultura catalana i el fet casteller.

L’habilitat de les colles castelleres ha meravellat al public del Folk Life Festival, el qual ha situat els castells com un dels esdeveniments principals de l’edició d’aquest any. Aprofitant l’avinentesa, les dues colles van protagonitzar ahir la cloenda del festival davant de l’obelisc aixecat en honor del primer president dels EUA, George Washington.

A més, les colles també han volgut participar de forma conjunta en l’homenatge als líders independentistes que estan en presó preventiva o bé a l’exili. En aquest acte, es van aixecar dos pilars de cinc per demanar la seva llibertat i tots els que van assistir a l’acte van formar un llaç groc aprofitant l’indumentària groga.

____________________________________________________

La Xarxa de Cultura destina més de 15.000 euros en ajuts al teixit cultural

Bones notícies pel teixit cultural vallenc. La nova convocatòria convocada per la Xarxa de Cultura, aporta recursos econòmics a 18 entitats de la ciutat, per valor de 15.300 euros. Aquest programa forma part d’una de les línies culturals estratègiques impulsades per l’Ajuntament que col·loca les associacions vallenques com a motor no sols de la vida cultural sinó també de la identitat de la ciutat.

La convocatòria del programa d’Ajuts al Teixit Cultural ajuda a generar una oferta cultural molt important a la ciutat. Fruit dels diferents projectes, al llarg de tot l’any les entitats organitzen debats, conferències, tertúlies i actuacions vinculades amb el patrimoni immaterial local i català, noves iniciatives en l’àmbit de la cultura tradicional, i vingudes de grups d’altres localitats.

Un total de 18 entitats beneficiaries conformen la llista que han seleccionat quatre gestors culturals dels municipis de Tarragona, El Morell i Valls. Com a novetat enguany l’Ajuntament va organitzar una sessió pràctica de treball entre les entitats i les tècniques de la Xarxa de Cultura, per resoldre els dubtes en la tramitació d’aquests ajuts. L’Ajuntament de Valls ha aportat 108.200 euros en aquestes convocatòries en el període comprès entre els anys 2011 i 2018. El programa ha permès que s’hagi contribuït al finançament i desenvolupament d’un total de 144 projectes.

PUBLICITAT