Un any més, Valls reafirma el seu compromís amb la Volta Ciclista a Catalunya. Des de 2013, Valls s’ha implicat cada any amb la ronda catalana i en la 99a edició de la cursa, que tindrà lloc del 25 al 31 de març de 2019, serà l’escenari d’una sortida de la ronda catalana. Així doncs, Valls complirà 6 anys consecutius sent protagonista de la Volta amb diverses sortides i arribades. Eduard González, regidor d’Esports, valorava així tornar a formar part de l’esdeveniment.

PUBLICITAT

L’últim precedent el trobem en la darrera edició, on el murcià Alejandro Valverde alçava els braços i s’imposava en la segona etapa de la “Volta” amb final a Valls, en una etapa amb sortida a Mataró en la que el tres cops guanyador de la “Volta” es va vestir de líder. Uns resultats que van posar a la ciutat en el punt de mira, així destaca Eduard González la repercussió que té l’esdeveniment per Valls.

En la propera edició, al 2019, Valls tornarà a viure de ben a prop la “Volta”, però aquest cop amb una sortida d’etapa, com ja ha fet en altres ocasions, la més recent l’any 2017, on també es va imposar Valverde.

La Volta Ciclista a Catalunya forma part del calendari UCI World Tour, que engloba les millors proves del món. L’edició número 99 es disputarà del 25 al 31 de març de 2019, amb els millors equips i ciclistes del món. Valls ha tingut una relació molt especial amb la “Volta”, sobretot després de la trista mort de Xavi Tondo, la qual va fer que la ciutat donés un pas endavant i rendís un homenatge anual fent una sortida o una arribada de la “Volta”. A la dècada dels anys 30 la “Volta” va tenir un protagonisme molt destacat a la ciutat, veient guanyar a Mariano Cañardo pels seus carrers fins a 4 vegades (1934-1935-1936-1939). L’holandès Wout Poels (2016), o l’australià Simon Gerrans (2013) són alguns dels darrers ciclistes de renom que també han guanyat a Valls.

PUBLICITAT