Des de l’Ajuntament de Valls es busca el compromís ciutadà i el seu benestar. Així ho ha demostrat després d’anunciar que el Procés de Pressupostos Participatius 2019, comptarà amb un augment de la dotació econòmica fins als 200.000 euros. Un augment que representa un 43% més que aquest 2018.

PUBLICITAT

A més, també s’han ampliat les sessions informatives prèvies aquest mes de juliol a diferents barris de la ciutat per estimular la participació ciutadana. Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social, assegurava que aquest és un procés perquè la ciutadania prengui partit de les decisions de la ciutat. 

S’han programat trobades veïnals en 7 punts de la ciutat, distribuïts geogràficament per proximitat als diferents barris de Valls. Aquesta fase de reunions informatives i de recollida de propostes començarà el 19 de juliol. Cal destacar que es podran fer les propostes de projectes a les mateixes sessions informatives als barris. En aquest sentit, s’ha dissenyat una dinàmica participativa per tal que entre els assistents a cadascuna de les reunions es puguin presentar fins a un total de 5 propostes col·lectives, de tal manera que es vol incentivar així la participació i el treball conjunt dels veïns de cada zona a l’hora de seleccionar projectes.

Un cop els ciutadans hagin fet les seves propostes de projectes aquest mes de juliol, continuarà amb la priorització de les mateixes en el cas que se n’hagin presentat moltes, amb un procés de deliberació a través de sessions de debat. Durant el mes de setembre, una comissió tècnica valorarà la viabilitat de totes les propostes d’acord amb el que estableix el protocol i calcularà la inversió necessària per a cadascuna d’elles. Les votacions populars de les propostes seleccionades s’efectuarà el mes d’octubre d’aquest mateix 2018, amb l’objectiu que les més votades es puguin incloure ja en els pressupostos municipals per al proper exercici.

Un pas endavant a la logística d’aquest Procés de Pressupostos Participatius que ajudarà a millorar de cara a la propera edició. Núria Gavarró, regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, valorava així la necessitat de millorar any rere any.

El procés, el qual arrenca aquest juliol és la tercera edició dels pressupostos participatius a la ciutat de Valls. L’any 2017 es van posar a disposició 75.000 euros i aquest any 2018 , 140.000, en uns processos en els que els ciutadans van poder escollir directament a través de votacions 7 projectes.

______________________________________________________________

L’orgue de Valls ha completat més de la meitat de la seva campanya de mecenatge

El projecte de rehabilitació de l’orgue de Valls avança amb bon to. Així ho ha confirmat la comissió ciutadana de l’orgue de Valls, la qual ha actualitzat les xifres avui dimecres, 11 de juliol. La campanya de mecenatge i apadrinament de tubs ja ha fet realitat 3/5 parts del total previst, és a dir, ha superat més de la meitat dels objectius fixats inicialment fins a l’any 2021.

Unes dades que han fet que el projecte prengui més força i es consolidi gràcies al compromís ciutadà i de les entitats. Així, ja s’ha superat el llindar dels 150.000€ en aportacions populars i uns 145 tubs ja han estat apadrinats en els darrers sis mesos. El projecte de recuperació de l’orgue de Valls està impulsat per una comissió ciutadana integrada per agents musicals, corals, escoles de música, entitats patrimonials, la parròquia de Sant Joan i l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Les aportacions s’han fixat a partir de 25 euros a l’any, amb un compromís de quatre anys. Amb aquesta quantitat es pot apadrinar un tub petit interior i, a canvi, es lliurarà al mecenes un diploma d’apadrinament i el seu nom figurarà en el llistat de tots els padrins del nou instrument que s’inclourà dins l’orgue. Per als tubs mitjans i grans de l’interior de l’orgue s’ha establert una aportació de 300 i 500 euros, respectivament. Des de l’organització es treballa per fer realitat aquest projecte de cara a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021.

PUBLICITAT