Des de l’Ajuntament de Valls es busca el compromís ciutadà i el seu benestar. Així ho ha demostrat després d’anunciar que el Procés de Pressupostos Participatius 2019, comptarà amb un augment de la dotació econòmica fins als 200.000 euros. Un augment que representa un 43% més que aquest 2018.

PUBLICITAT

A més, també s’han ampliat les sessions informatives prèvies aquest mes de juliol a diferents barris de la ciutat per estimular la participació ciutadana. Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social, assegurava que aquest és un procés perquè la ciutadania prengui partit de les decisions de la ciutat. 

S’han programat trobades veïnals en 7 punts de la ciutat, distribuïts geogràficament per proximitat als diferents barris de Valls. Aquesta fase de reunions informatives i de recollida de propostes començarà el 19 de juliol. Cal destacar que es podran fer les propostes de projectes a les mateixes sessions informatives als barris. En aquest sentit, s’ha dissenyat una dinàmica participativa per tal que entre els assistents a cadascuna de les reunions es puguin presentar fins a un total de 5 propostes col·lectives, de tal manera que es vol incentivar així la participació i el treball conjunt dels veïns de cada zona a l’hora de seleccionar projectes.

Un cop els ciutadans hagin fet les seves propostes de projectes aquest mes de juliol, continuarà amb la priorització de les mateixes en el cas que se n’hagin presentat moltes, amb un procés de deliberació a través de sessions de debat. Durant el mes de setembre, una comissió tècnica valorarà la viabilitat de totes les propostes d’acord amb el que estableix el protocol i calcularà la inversió necessària per a cadascuna d’elles. Les votacions populars de les propostes seleccionades s’efectuarà el mes d’octubre d’aquest mateix 2018, amb l’objectiu que les més votades es puguin incloure ja en els pressupostos municipals per al proper exercici.

Un pas endavant a la logística d’aquest Procés de Pressupostos Participatius que ajudarà a millorar de cara a la propera edició. Núria Gavarró, regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, valorava així la necessitat de millorar any rere any.

El procés, el qual arrenca aquest juliol és la tercera edició dels pressupostos participatius a la ciutat de Valls. L’any 2017 es van posar a disposició 75.000 euros i aquest any 2018 , 140.000, en uns processos en els que els ciutadans van poder escollir directament a través de votacions 7 projectes.

 

PUBLICITAT