La tretzena Nit de Castells s’avança i clourà la temporada al desembre. Així ho han fet oficial els organitzadors de l’acte, els quals han assegurat que la Nit de Castells representarà la festa de cloenda i valoració de la temporada. L’esdeveniment, iniciativa de la Revista Castells amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, La Xarxa i TAC 12, se celebrava el darrer cap de setmana de gener. Ara, els organitzadors asseguren que a decisió d’avançar-la un mes i mig respon a la voluntat de ressaltar els premis en el context de l’any casteller acabat de tancar. 

PUBLICITAT

El canvi de dates ha estat consensuat amb les dues colles dels Xiquets de Valls, les quals treballen conjuntament durant tot l’any en el si d’una comissió de participació ciutadana. Pel que fa al format, serà el mateix dels darrers anys, incrementant l’accent del contingut artístic d’una gala pensada per lliurar premis i reconeixements i, al mateix temps, adaptar-se a les exigències que demanda la televisió.

Els premis s’establiran en deu guardons; vuit dels deu premis que es lliuraran estan vinculats a la temporada que haurà acabat de finalitzar, mentre que dos tenen un context que va més enllà, com la trajectòria o el rol d’embaixador. Pel que fa al jurat, estarà integrat pel Consell Assessor de la Revista Castells, els cronistes castellers, les colles que han fet gamma extra el darrer curs, la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i per la votació popular.

Al nostre web podreu trobar el conjunt de categories amb la seva respectiva descripció.

Premi a la trajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells. Atorgat per la Revista Castells.

Premi Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Atorgat per la Revista Castells.

La Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat per la Revista Castells.

Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.

Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi a una Campanya de comunicació. Premia una campanya de comunicació de la temporada passada realitzada per una colla, o una empresa que tracti sobre castells, i que hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi Descarregat. Distingeix la/es colla/es que s’hagin destacat per la seva seguretat, alhora que en els seus registres i ambició. Atorgat per la CCCC.

Premi Imatge de la temporada La Xarxa – TAC12. Atorgat per La Xarxa per a la Comunicació Local i TAC 12 per votació popular.

Premi de fotografia. Patrocinat per Repsol. Té dues categories:

  1. Professional. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.
  2. Per votació popular. Atorgat a través dels vots emesos a la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric. Patrocinat per Estrella Damm.

Colles que han pujat de 6 a 7:

Colles que han pujat de 7 a 8:

Colles que han pujat de 8 a 9:

Colles que han carregat un castell de 10:

PUBLICITAT