Tres dels monuments més importants de la ciutat obren les seves portes al públic. Així ho ha donat a conèixer l’Ajuntament de Valls per mitjà de l’Oficina Municipal de Turisme, la qual ha anunciat que fins al 20 de juliol, tant la capella del Roser, el campanar de l’església de Sant Joan com el refugi antiaeri de la plaça del Blat estarà obert al públic.

PUBLICITAT

Aquests monuments es podran visitar de dilluns a divendres al matí, sense reserva prèvia, només cal comprar un tiquet que té un cost d’1€ per monument a l’Oficina de Turisme de Valls. Aquesta iniciativa celebra el seu tercer estiu. Tres anys apropant els monuments més emblemàtics de la ciutat als visitants i als vallencs podent-los visitar lliurement. Ara per ara, les visites guiades van començar el passat dilluns dia 2 de juliol amb un gran èxit de participants i que també es desenvoluparan els dies 16 i 23 de juliol a les 20:30 hores.

Recordem que els monuments que es podran visitar són els següents; El campanar de Valls, el qual compta amb 74 metres, sent el més alt de les esglésies parroquials de Catalunya. La vista sobre la ciutat de Valls, del perfil de pobles de 5 comarques diferents i fins al mar és catalogada com a espectacular.

Per altra banda, la Sala gòtica de Ca Segarra i el Refugi antiaeri de la plaça del Blat han estat recuperats com espai museístic per donar a conèixer una part molt important de la història de Valls compresa entre 1931 i 1979, des de la proclamació de la Segona República fins a la Transició, passant per la guerra civil.

I per finalitzar els visitants podran gaudir de la Capella del Roser, primerament anomenada de Santa Anna i adossada a l’hospital del mateix nom, ja existia al segle XIII, però l’estructura actual de la capella, tal com la coneixem, és obra del segle XVIII. Tot un luxe que podran gaudir tots els que la visitin fins al 20 de juliol. 

PUBLICITAT