La ciutat de Valls està d’enhorabona, Margarida Aritzeta ha estat guardonada amb la creu de Sant Jordi. Així ho ha fet oficial el Govern aquest dimarts, 18 de juliol, qui ha donat a conèixer els guanyadors del prestigiós reconeixement.

PUBLICITAT

Una d’elles, la citada Margarida Aritzeta, la qual ha estat elegida per la seva gran tasca en l’àmbit literari. La seva carrera ha estat guardonada amb diversos reconeixements, com el Premi Víctor Català, el qual esta destinat a contes i narracions, o el Sant Joan, de narrativa. A més, com a docent a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ha contribuït amb la seva ajuda a l’estudi i comprensió de la complexa literatura catalana.

Entre 2006 i 2010, va formar part del govern de la Generalitat de Catalunya com a directora general d’Acció Departamental del Departament de Vicepresidència i des del càrrec va impulsar diversos projectes, com la creació de la comissió de commemoracions històriques i culturals del govern, la representació de la Generalitat a l’Alguer, o l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer, un projecte liderat per la casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà.

_____________________________________________________________

La sinergia entre música i titelles serà l’al·licient de la 14a edició del Festival Guant

Valls tornarà a ser l’escenari d’una de les propostes culturals amb més seguiment. En concret el teatre Principal de Valls emplaçarà el conjunt de set propostes que conformaran la 14ª edició del Festival Guant. Enguany el certamen artístic farà especial èmfasi en un diàleg entre la música i els titelles. També s’oferirà una mirada cap al món oriental amb els titelles de paper amb la tècnica de l’«origami» o papiroflèxia, i per primer cop diumenge al matí es programarà una proposta per a infants a partir de només un any. Els seus espectacles i una exposició es podran visionar al Teatre Principal. Els diferents muntatges seran adreçats a públics familiar, infantil, jove i adult.

Marc Ayala, regidor de Cultura, destacava d’aquesta manera les novetats de la 14ª edició del Festival Guant. Per altra banda, Eudald Ferré, director artístic del festival, assegurava que després de tantes edicions, la voluntat de l’organització es seguir sorprenent, tot i que representi tot un repte.

La mostra titellaire no es conformarà amb aquesta exploració de bandes sonores en directe sinó que també oferirà altres tècniques que aportaran varietat i diversitat als ulls dels espectadors. Així, la tècnica d’actor/narració i manipulació en directe es podrà veure a través de tres companyies catalanes. El Festival Guant donarà el tret de sortida el dia 20 i finalitzarà el 25 de novembre. Tot i això, l’exposició de “Els 18 anys dels titelles de Micro Troupe” estarà disponible fins al 21 de desembre. 

__________________________________________

La Lliga EBA reuneix al CB Valls, CBT i CB Salou al mateix grup

Aquest any, la Lliga EBA tindrà un regust molt proper. Així ho va fer saber l’organització després de fer oficials els grups de la competició. Per primera vegada, la Lliga EBA, comptarà amb tres equips del territori; CB Valls, CBT i CB Salou. Una peculiar circumstància que farà que els tres equips coincideixin al grup C-A de la tercera divisió estatal de bàsquet.

Aquesta situació comportarà que es produeixin fins a sis derbis territorials a la competició entre els equips del Camp de Tarragona. Per això haurem d’esperar encara, ja que la Lliga EBA està previst que s’iniciï el cap de setmana del 22 i 23 de setembre. 

PUBLICITAT