Enguany Vallsgenera desplegarà programes oberts a aturats de tots els municipis de l’Alt Camp per millorar les seves opcions d’inserció laboral. Així ho ha fet saber avui el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan M. Sanahuja, i el president de Vallsgenera i regidor d’Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé, els quals han avançat les noves línies estratègiques de la col·laboració de les dues institucions en matèria de formació, empresa, emprenedoria i ocupació amb l’objectiu d’estendre els serveis a tota la comarca.

PUBLICITAT

Així valorava Joan Carles Solé els objectius del pacte entre ambdues entitats. Vallsgenera i Consell Comarcal ja col·laboren estretament des de l’any 2014, però ara les dues parts han acordat ampliar-ne l’abast, una acció que reforça el paper de l’institut municipal vallenc com al centre de referència en ocupació i empresa a tota la comarca. D’aquesta manera, els tècnics de Vallsgenera estendran les activitats d’ocupació, en especial les de prospecció de demandes laborals que puguin tenir les empreses amb l’objectiu d’obrir-ho a tots els ciutadans de la comarca en situació d’atur.

Les dues institucions han subratllat que el treball coordinat ha de permetre evitar duplicitats en la cartera de serveis i ampliar l’eficàcia i abast del conjunt de programes ocupacionals i d’emprenedoria per les persones en atur o a les que tenen un projecte empresarial a desenvolupar a la comarca. Amb aquest objectiu, els ajuntaments de l’Alt Camp, a través del serveis de joventut i benestar social del Consell Comarcal podrà derivar a persones en situació d’atur perquè puguin optar a les línies de formació laboral i recerca activa de feina de Vallsgenera.

________________________________________________________

The Penguins posarà el punt i final a l’estiu actiu del Centre Cívic

Finalitza el juliol, i amb ell les activitats programades per aquest mes tant calorós. Parlem de l’Estiu Actiu, organitzat des de la regidoria de Joventut i Acció Cívica de l’Ajuntament de Valls, el servei de Joventut VallsJove i el Patronat Municipal d’Esports, el qual tanca la seva cinquena edició amb el concert de Reggae per a xics del grup The Penguins. La programació va començar el 2 de juliol i s’allargarà fins el dia 23. Aquesta edició ha comptat amb la col·laboració d’entitats, empreses i serveis municipals com el Club Escacs Valls, l’Institut d’Estudis Vallencs, el Magatzem del Vermut, l’Oficina Municipal d’Informació Turística d’entre d’altres.

The Penguins serà el plat fort de l’edició d’enguany, una proposta adreçada al públic infantil i familiar, que acumula gairebé 200 concerts, més de 10.000 discos venuts i el premi ARC 2015 al millor espectacle per a públic familiar. El grup presentarà el seu tercer disc amb la mateixa fórmula de cançons populars i tradicionals del repertori català passades pel sedàs del ritmes jamaicans.

Pero el tram final de l’Estiu Actiu no només compta amb l’actuació de The Penguins sinó que des de l’organització s’han anunciat més activitats. Dissabte 21, s’ha organitzat una sortida a l’Aquopolis. A més, dilluns 23 a les 20:30h, la ruta «Postes de sol al campanar de Sant Joan», organitzada per l’Oficina de Turisme, serà l’última de les activitats d’aquesta edició de l’Estiu Actiu.

________________________________________________________

L’estació de recàrrega de cotxes elèctrics ja compta amb el servei per motocicletes i vehicles lleugers

Bones notícies per tots els propietaris de vehicles elèctrics. El passat 21 de juny, l’Ajuntament de Valls feia oficial l’estació de recàrrega pública per a vehicles elèctrics al Vilar. Ara el consistori ha garantit que els vehicles lleugers i les motocicletes també podran fer us d’aquest servei. Aquesta estació ha comportat una inversió de 12.000 euros de la regidoria de Mobilitat a través de l’empresa municipal Valls Infraestructures i Aparcaments (VIAS).

Amb la incorporació d’aquests 2 nous punts de recàrrega es pretén fomentar la utilització de vehicles més sostenibles, eficients i lleugers, molt aptes per la mobilitat urbana, com ara ciclomotors i bicicletes elèctriques. El tipus d’estació de recàrrega elèctrica semi ràpida permet a l’usuari recarregar el seu vehicle amb unes 2 o 3 hores, depenent de la seva capacitat i característiques. L’estació s’ha ubicat al Vilar, una zona de la ciutat que concentra una important oferta lúdica, esportiva i de restauració. 

Les places d’aparcament reservades a l’estació de Valls són exclusives per als vehicles elèctrics que estan recarregant el seu vehicle. El temps màxim d’estacionament i recarrega és de 3 hores, ajustant-se així al temps màxim d’estacionament a la zona del Vilar. Cal tenir en compte a més que l‘estacionament d’un vehicle elèctric a les zones blaves de Valls ja és totalment gratuït des de fa uns dos anys arran de l’última modificació de l’ordenança municipal que regula l’estacionament en via pública.

PUBLICITAT