Ja es coneix el primer detall de la Fira de Santa Úrsula d’enguany. Així ho han comunicat Albert Batet, alcalde de la ciutat i Marc Ayala, regidor de Cultura, els quals han presentat avui divendres, 20 de juliol, la imatge gràfica que acompanyarà l’esdeveniment. El cartell és obra d’Anduluplandu, el segell artístic de la tarragonina Bet Díez Rodríguez, la qual ha volgut crear un cartell que disposés de diferents punts referencials.

PUBLICITAT

Així definía Marc Ayala, la tasca de Bet Díez. Per altra banda, Albert Batet ha volgut aprofitar l’avinentesa i la presència dels representants d’ambdues colles castelleres, per expressar el seu agraïment davant l’èxit de les jornades castelleres a l’Smithsonian Folklife Festival.

En referència al cartell, Bet Díez Rodríguez dona protagonisme a un jove casteller amb camisa groga i mocador vermell al canell en la imatge gràfica de la Santa Úrsula vallenca 2018. Per primer cop, en funció dels diferents suports i anuncis que vagin apareixent durant la campanya, la imatge tindrà un protagonista femení i un altre masculí.

El disseny de Santa Úrsula converteix la «Ú» accentuada, que s’estrenava en la imatge gràfica de l’any passat, en imagotip de la celebració, en reaparèixer en la proposta d’enguany. El jove casteller sosté amb la mà esquerra aquesta «Ú» de color vermell, a joc amb el mocador que duu al canell. Amb l’ull esquerre mira pel mig de la lletra, mentre que amb l’altre fa una picada d’ullet cercant la complicitat de l’espectador per assolir uns propòsits compartits.

L’imagotip funciona com a homenatge a la patrona vallenca, i l’accent actua alhora com l’aleta de l’enxaneta que corona el castell i com la rúbrica a la llarga temporada de les colles dels Xiquets de Valls que per Santa Úrsula esperen assolir-ne les màximes fites en la mare de totes les diades castelleres. El color groc tenyeix la camisa d’un jove casteller, amb una clara al·lusió als moments que travessa el país.

PUBLICITAT