Un dels cicles més atractius del període estiuenc comença demà, 24 de juliol, al claustre del Carme. Estem parlant del cicle musical enVIu el qual es desenvoluparà al claustre de l’antic convent de la plaça del Carme fins al divendres 27. El cicle estarà configurat pel grup de polifonia Tornaveus, la veu de la música negra Myriam Swanson, l’aire fresc de Guillem Roma i el cantautor reusenc Fito Luri. A més, cada actuació anirà maridada amb vins de la D.O. Tarragona, socis patrocinadors d’aquest cicle “enVIu”.

PUBLICITAT

Els concerts seran cada nit a partir de les 10, excepte el de la cloenda del divendres que s’ha programat a les 8 del vespre. El cicle l’encetarà el grup Tornaveus; una sonoritat realment sorprenent, des d’un cant de taverna a l’Stabat Mater de Setmana Santa, passant per cançons de treball, de bressol, de tambor, nadales, cançons salpebrades i cantarelles infantils. Un ambient sonor creat exclusivament a partir de els veus.

El dia 25 serà el torn de Myriam Swanson, integrant d’un quartet envellutat i rabiós d’esperit americà el qual a més de revisitar els clàssics celebra un repertori que conté cançons d’Ella Fitgerald, Etta Jame, Sara Vaughan o Rosemary Clooney.

Per altra banda, Guillem Roma arribarà al Claustre el dijous 26. L’artista osonenc no para de recollir els fruits d’escampar les bones vibracions i la frescor que desprèn la seva música. Una proposta original que fuig d’etiquetes i patrons i que ha crescut amb la força emergent de les coses lliures fent camí amb veu pròpia.

Per finalitzar, Fito Luri ens ensenyarà el seu treball més íntim en una gira a cor obert, en solitari, sense cables, una gira pròxima, on el cantautor disposa davant de públics reduïts aquelles cançons més intimes, les que no fa gairebé mai en directe, les que canta sol en el seu món. En aquesta última vetllada, el públic podrà tastar cinc vins, tots produïts a l’Alt Camp, així com per primer cop una tapa personalitzada amb oli de la D.O.P. Siurana. Les localitats d’aquest darrer concert de divendres es poden adquirir de forma presencial a les oficines del Consell regulador D.O. Tarragona amb seu al carrer de la Cort de Valls, de 9 a 14 h.

 

PUBLICITAT