A Catalunya es malbaraten anualment 262.000 tones d’aliments, xifra que correspon al 7% del que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços, segons l’estudi “Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya”, elaborat l’any 2013 per la Universitat Autònoma de Barcelona.

PUBLICITAT

Amb l’objectiu de canviar aquesta tendència, l’Ajuntament de Valls, Càritas Arxiprestal i Creu Roja han donat a conèixer la iniciativa per promoure que els establiments d’alimentació de la ciutat s’integrin al projecte contra el malbaratament d’aliments i incentivar les donacions amb finalitats solidàries.

Dolors Farré, Regidoria de Via Pública, definia així els objectius de la iniciativa. L’última en formar part d’aquesta iniciativa ha estat la Marieta Botiga-Eco, comerç de productes d’alimentació ecològica i graneria. Amb aquest establiment ja en són sis, les botigues i supermercats, que hi participen, en una iniciativa impulsada per les dues entitats socials i la regidoria de Via Pública i Serveis.

Lluïsa Campos, propietària de l’establiment Marieta Botiga-Eco, explicava així les seves inquietuds respecte a la temàtica del malbaratament d’aliments. A Valls han signat convenis amb la regidoria de Via Pública i Serveis, Càritas i Creu Roja els supermercats Disbo, Esclat i Bon Preu, així com la botiga de la Cooperativa Agrícola i la Cansaladeria Pons, als que ara s’hi afegeix la Marieta Botiga-Eco. L’objectiu és ampliar el conveni a més establiments per reduir el volum d’aliments en bones condicions que es llencen i que aquests puguin arribar a persones i famílies amb necessitats. L’Ajuntament, Càritas i Creu Roja es responsabilitzen de recollir els aliments i transportar-los amb totes les garanties.

 

PUBLICITAT