El casal d’estiu municipal, que es realitzava a les instal·lacions del col·legi la Candela, arriba al seu fi després de cinc setmanes d’activitats. El Casal, gestionat per l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela, és l’activitat infantil de referència per als mesos d’estiu i estava obert a tots els infants d’entre 3 i 12 anys.

PUBLICITAT

Per tercer any consecutiu s’ha incorporat al Casal un projecte pedagògic que busca que el grup i cada nen i nena sigui protagonista del seu propi aprenentatge i per això, cada setmana, les activitats que s’han realitzat s’han escollit a partir dels seus propis interessos, treballant en equip i fent-se responsables de petites tasques. Martí Barberà, regidor d’Ensenyament, valorava així la importància del lleure en l’aprenentatge.

Per altra banda, les tècniques del casal d’estiu municipal, asseguraven que cada vegada els grups estan configurats per personal més preparat. Aquest estiu ha estat un estiu molt mogut pels més petits de casa. A més del clàssic casal, el més veterà de les activitats infantils estivals, s’hi sumen també les activitats que organitza el Patronat Municipal d’Esports i la segona edició del Casal de Teatre que se celebrarà al Teatre Principal coorganitzat per Xarxa de Cultura i la companyia La Peça.

________________________________________________

La Policia Local i Mossos d’Esquadra augmenten la presència policial a la ciutat

En resposta als robatoris i fets delictius diversos que s’han produït en els últims dies a la zona del Barri Antic, la Policia Local de Valls i els Mossos d’Esquadra han acordat augmentar la presència policial als carrers de la ciutat.

En concret, la Policia Local destinarà dues patrulles d’agents, el doble que la dotació actual, a patrullar pels carrers, mentre que els Mossos d’Esquadra també reforçaran la seva presència amb controls, en diversos punts de Valls i a les entrades al Barri Antic. Aquests controls dels Mossos i reforç de la presència policial es van iniciar ahir mateix a la tarda ja de manera coordinada amb la Policia Local i es mantindran en els propers dies.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Garcia, la regidoria d’Actuacions Públiques, Judit Fàbregas, i el sotsinspector de la Policia Local s’han reunit amb representants de l’associació Comerç de Valls que ahir va sol·licitar reunió. A la trobada s’ha informat dels operatius que, en els últims mesos, s’havien organitzat, del treball coordinat amb altres cossos i, a la vegada, de les mesures que es prendran a partir d’ara de reforç de la presència policial al carrer. S’ha acordat també mantenir el contacte permanent entre els comerciants i l’Ajuntament, que es farà també extensiu a altres entitats i associacions, per si cal emprendre noves accions en matèria de seguretat ciutadana.

A més, l’Ajuntament ha iniciat els passos per a la instal·lació de càmeres de seguretat en diversos punts de la ciutat, com poden ser eixos comercials principals i carrers del Barri Antic. S’espera que al llarg d’aquest any, un cop es completin les autoritzacions administratives preceptives per a la instal·lació de càmeres a la via pública, s’iniciï la seva implementació progressiva.

PUBLICITAT