http://www.elpunt.cat

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat de manera inicial el projecte de rehabilitació integral de l’edifici Ca Xapes. L’històric immoble situat entre la Muralla de Sant Antoni, carrer Paborde i carrer Pantà, és una obra eclèctica de l’arquitectura industrial del segle XIX. És considerat un Bé Cultural d’Interès Local i cal protegir certs elements essencials. S’extrauran els elements de l’antiga indústria però es conservarà la volumetria, la composició de les façanes, les forges i sostres originals.

http://www.elpunt.cat
PUBLICITAT

El projecte contempla reformar els 2.050 m^2 de superfície per complet. Els detalls segons els planells són els següents. A la planta baixa s’hi situarà un bar-cafeteria d’uns 100 m^2, cuina, recepció i una sala de ball de 220 m^2, l’element més reclamat. A la primera planta hi haurà despatxos i un ampli gimnàs de més de 150 m^2 compartit amb altres entitats. Finalment a la segona planta hi haurà lloc per una biblioteca, aules i una sala d’actes polivalent.

I és que no només serà la seu de la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls sinó que s’ha concebut com un espai multifuncional. Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social, apunta que és una reconversió d’una llar de jubilats a un casal cívic. En la mateixa línia van Albert Batet i Judit Fàbregas. La regidora d’Actuacions Públiques i Urbanisme tenia clar des de l’inici el caràcter multifuncional de la infraestructura per futures oportunitats i l’Alcalde veu en el projecte un punt de col·laboració entre entitats.

L’informe està elaborat per l’empresa Vectia Enginyeria que pressuposta la reforma en 2,42M€, dels quals 1M€ està previst en els pressupostos municipals. La resta anirà a càrrec d’un préstec que, segons Batet, es pot assumir gràcies a la capacitat d’endeutament de l’Ajuntament. El juny de 2016 es va redactar un estudi sobre Ca Xapes a petició de l’executiu on l’equip d’arquitectes Figuerola, Gavaldà, Romera van pressupostar la remodelació per 3M€.

La idea del Govern és posar-ho en marxa abans d’esgotar la legislatura i tenir-ho enllestit abans de les Festes Decennals del 2021. De totes maneres el projecte no és definitiu i se sotmetrà a exposició pública. El vistiplau més important és de la Llar de Jubilats, on l’Ajuntament està recollint propostes aquesta setmana, i és que la rehabilitació de Ca Xapes és un requeriment que porta anys pendent, concretament des de l’any 2009.

El ja tradicional Pessebre Vivent renova continguts, dates i manera de funcionar

S’ha tornat un costum vallenc encetar les festes de Nadal passejant pel nucli antic i contemplant les escenes que repassen el naixement de Jesús. Una experiència molt esperada per petits i grans que és referència del patrimoni cultural vallenc. Aquesta 8a edició s’ha organitzat en el passat mes de juliol durant els dimarts 10, 17 i 24. Per primera vegada han sigut unes jornades participatives on veïns i veïnes han pogut aportar les seves propostes i opinions, que després han estat avaluades per l’organització. En encaixar les idees més viables s’ha arribat a una estructura definitiva que consistirà a apostar per un contingut més vallenc i repassar la història de la ciutat durant l’edat antiga, mitjana, moderna i contemporània.

D’aquesta manera els carrers del barri vell es tornaran a omplir de teatre i Nadal en un recorregut que ben segur que enamorarà. Cal destacar que l’acte teatralitzat s’avança una setmana i començarà la primera sessió el divendres 21 de desembre de 18 a 20 i continuarà el dissabte i diumenge de 17 a 19.

Tothom que estigui interessat se celebrarà una reunió informativa oberta el dijous 27 de setembre al Centre Cívic a les 18.30 h que es repetirà a les 20.30 h per tal d’arribar a tothom. Es presentarà oficialment el projecte final, amb cartell firmat d’Andreu Plana, i es convidarà a col·laborar a tots els participants per tasques d’actuació, figuració, o ajuda de qualsevol tipus. Per més informació també podeu contactar a pessebreviventdevalls@gmail.com i al 977 60 98 49.

Haurem d’esperar, les properes festes de Nadal queden lluny de la calor d’agost però prometen molt.

 

 

PUBLICITAT