http://www.elpunt.cat

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat de manera inicial el projecte de rehabilitació integral de l’edifici Ca Xapes. L’històric immoble situat entre la Muralla de Sant Antoni, carrer Paborde i carrer Pantà, és una obra eclèctica de l’arquitectura industrial del segle XIX. És considerat un Bé Cultural d’Interès Local i cal protegir certs elements essencials. S’extrauran els elements de l’antiga indústria però es conservarà la volumetria, la composició de les façanes, les forges i sostres originals.

http://www.elpunt.cat
PUBLICITAT

El projecte contempla reformar els 2.050 m^2 de superfície per complet. Els detalls segons els planells són els següents. A la planta baixa s’hi situarà un bar-cafeteria d’uns 100 m^2, cuina, recepció i una sala de ball de 220 m^2, l’element més reclamat. A la primera planta hi haurà despatxos i un ampli gimnàs de més de 150 m^2 compartit amb altres entitats. Finalment a la segona planta hi haurà lloc per una biblioteca, aules i una sala d’actes polivalent.

I és que no només serà la seu de la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls sinó que s’ha concebut com un espai multifuncional. Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social, apunta que és una reconversió d’una llar de jubilats a un casal cívic. En la mateixa línia van Albert Batet i Judit Fàbregas. La regidora d’Actuacions Públiques i Urbanisme tenia clar des de l’inici el caràcter multifuncional de la infraestructura per futures oportunitats i l’Alcalde veu en el projecte un punt de col·laboració entre entitats.

L’informe està elaborat per l’empresa Vectia Enginyeria que pressuposta la reforma en 2,42M€, dels quals 1M€ està previst en els pressupostos municipals. La resta anirà a càrrec d’un préstec que, segons Batet, es pot assumir gràcies a la capacitat d’endeutament de l’Ajuntament. El juny de 2016 es va redactar un estudi sobre Ca Xapes a petició de l’executiu on l’equip d’arquitectes Figuerola, Gavaldà, Romera van pressupostar la remodelació per 3M€.

La idea del Govern és posar-ho en marxa abans d’esgotar la legislatura i tenir-ho enllestit abans de les Festes Decennals del 2021. De totes maneres el projecte no és definitiu i se sotmetrà a exposició pública. El vistiplau més important és de la Llar de Jubilats, on l’Ajuntament està recollint propostes aquesta setmana, i és que la rehabilitació de Ca Xapes és un requeriment que porta anys pendent, concretament des de l’any 2009.

PUBLICITAT