OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’organització del Festiuet i les regidores de Participació Ciutadana i Igualtat, Cultura i Acció Cívica i Joventut han acordat sumar el festival a el protocol municipal contra les agressions sexistes en l’oci i la festa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PUBLICITAT

Aquest protocol el va aprovar la Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls el juny del 2017 per una moció aprovada per unanimitat l’abril anterior i es va fer una prova pilot a la Festa Major de Sant Joan d’aquell mateix mes. Després d’uns resultats satisfactoris s’ha implementat definitivament aquest any a la Festa Major i es preveu desplegar-lo aquest estiu progressivament en diferents festes, com el Festiuet o les festes majors dels barris.

Sota el lema “La festa en pau!” l’executiu vol sensibilitzar a la ciutadania més jove sobre les agressions sexistes i també contempla actuar quan sigui necessari. Comando Units, membres acreditats i formats en igualtat de gènere i contra la violència masclista, seran els responsables d’informar i actuar i seran presents a una carpa instal·lada -punt lila- on repartiran material amb el protocol com merchandising i tríptics. A més es faran intervencions educatives per prevenir, identificar i actuar davant de possibles comportaments per assetjament per gènere o orientació sexual.

I és que és un protocol diferenciador perquè actua no només en les agressions masclistes sinó també les discriminacions LGTBI.

Núria Gavarró, regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, diu estar contenta amb la predisposició de la federació i juntes d’associacions de veïns dels barris de Valls i de  l’organització del Festiuet.

Laia Toldrà, responsable de comunicació del Festiuet, també diu estar contenta amb la col·laboració i de poder oferir un punt d’informació i suport, i oferir un espai d’oci nocturn segur.

Bàrbara Flores, regidora d’Acció Cívica i Joventut, reivindica i agraeix la feina transversal que es fa des de diverses àrees de l’Ajuntament quan es tracta d’enfrontar-se a la violència sexista.

Podeu descarregar el protocol en aquesta mateixa notícia o a http://www.valls.cat/protocol-contra-les-agressions-sexistes-en-l-oci-i-la-festa

DESCARREGA EL PROTOCOL COMPLET EN PDF

Aquesta iniciativa pel Festiuet complementa la recent “Artistes X la Inclusió” on art i solidaritat s’uneixen.

El festival vallenc de música alternativa viurà el seu segon any de vida aquest divendres 10 d’agost a les 16.30 amb Atupa, Sons of Aguirre & Scila, Buhos, Vendetta, Xavi Sarrià, Desakato, Doctor Prats, Smoking Souls, Dakidarría i finalitzarà la primera jornada a les 05.00 amb DJ Plan B. Dissabte 11 seguirà el mateix format amb Suu, El Diluvi, La M.O.D.A., Auxili, Roba Estesa, Green Valley, El niño de la hipoteca, Zoo, La Sra. Tomasa i DJ Monka.

PUBLICITAT