OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Junta de Govern acaba d’aprovar el projecte d’urbanització del passeig dels Caputxins i la carretera del Pla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PUBLICITAT

La mesura contempla una plataforma viària a un sol nivell per unir l’església de la Mare de Déu del Lledó, la Biblioteca Popular i la Casa de Cultura. A l’alçada del monument als Xiquets de Valls de 1969 les cruïlles per vianants també seran a un sol nivell i es complementarà amb il·luminació ornamental específica. S’inclou l’eliminació dels aparcaments i la reforma de tots els vials que enllacen el passeig dels Caputxins amb la carretera del Pla, també a un sol nivell. Estem parlant dels carrers de Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó, Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt.

Per acabar es renovarà tot el paviment, es canviarà la il·luminació per un sistema més eficient com el LED i s’ampliaran les voreres laterals.

Es preveu executar una reforma de la plaça Font de la Manxa en una fase més avançada.

D’aquesta manera el projecte prioritza la mobilitat i comoditat dels vianants i donarà al passeig dels Caputxins la imatge de plaça.

Les reformes estan valorades per un import d’1.445.026 € i ara caldrà posar en marxa el procés de licitació, que va quedar desert quan estava en la seva fase inicial.

Es descobreix la causa de l’episodi de les males olors

Una afectació desconeguda va aparèixer divendres passat a la depuradora del polígon industrial i algunes zones de la ciutat de Valls van patir un episodi de males olors.

L’Ajuntament s’hi ha implicat i ha intensificat els controls a la xarxa de sanejament, que ja s’efectuen periòdicament. L’executiu ha pogut concloure que es tracta d’un abocament industrial descontrolat que hauria matat als  microorganismes responsables de la depuració de les aigües.

Per la seva banda la depuradora està regenerant els microorganismes i retirant els fangs per tornar a la normalitat operativa.

Martí Barberà, regidor de Territori i Medi Natural, està treballant conjuntament amb l’Associació d’Empresaris del Polígon, la depuradora i l’Agència Catalana de l’Aigua per arribar a una solució definitiva.

Valls va recollir 11.618 € per presos i exiliats en una nit

L’Assamblea Nacional Catalana Valls-Alt Camp i Òmnium Alt Camp van organitzar El Sopar Groc el passat 6 de juliol. L’acte va tenir lloc a les 21 h a la sala Kursaal i s’uneix a la llista de dinars i sopars solidaris pels presos i exiliats a l’Alt Camp.

Hi van assistir més de 650 persones i va tenir la presència d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, Ester i Neus Cuixart, germanes de Jordi Cuixart, Ferran Civit, parella de Meritxell Serret, i Marcela Topor, dona de Carles Puigdemont.

El preu del sopar eren 20 €, dels quals 10 era donatiu, i segons informen es van aportar 7.277 €. Durant les postres es va fer una rifa de 4 regals que va recollir 3.421 € i, finalment, les persones que no van poder assistir al sopar i que volien aportar algun donatiu ho van poder fer i es xifra en 920 €.

Les entitats organitzadores estan molt agraïdes per la participació, l’èxit i la col·laboració de tots els voluntaris que van fer possible el sopar. Se solidaritzen amb els represaliats per l’Estat espanyol i insten a fer efectiva la República.

PUBLICITAT