Aquest cap de setmana ha tingut lloc el Festiuet 2018, la segona edició del festival de música alternativa. Divendres van actuar Atupa, Sons of Aguirre & Scila, Buhos, Vendetta, Xavi Sarrià, Desakato, Doctor Prats, Smoking Souls, Dakidarría i DJ Plan B, i dissabte  Suu, El Diluvi, La M.O.D.A., Auxili, Roba Estesa, Green Valley, El niño de la hipoteca, Zoo, La Sra. Tomasa i DJ Monka.

PUBLICITAT

Des de l’organització fan una valoració molt positiva. S’ha incrementat en 1.000 el nombre de persones respecte l’edició anterior fins a arribar a les 3.500 d’aforament.

Aquest any han millorat l’accessibilitat gràcies a una col·laboració amb l’Ajuntament. Els busos llançadora apropaven als visitants al recinte, que està apartat del nucli de la ciutat, i els tornaven un cop finalitzat el festival. Ha sigut una iniciativa demandada que ha tingut bona rebuda, s’ha pogut implementar sense problemes i ha tingut èxit.

Una novetat d’enguany ha estat la incorporació del protocol municipal contra les agressions sexistes en l’oci i la festa gràcies a la col·laboració de les regidores de Participació Ciutadana i Igualtat, Cultura i Acció Cívica i Joventut.

Aquest protocol pretén sensibilitzar a la ciutadania més jove sobre les agressions sexistes i també contempla actuar quan sigui necessari. Es va implementar per la Festa Major de Sant Joan 2017 i després de l’èxit s’ha implementat a més festes.

En el cas del Festiuet consistia en un punt lila on membres acreditats i formats en igualtat de gènere i contra la violència masclista informaven per prevenir, identificar i actuar davant de possibles comportaments per assetjament per gènere o orientació sexual. Es podien fer consultes i s’ha hagut de lamentar un petit incident que es va resoldre en el mateix moment.

De totes maneres des de l’organització estan molt contents per l’ambient festiu i tranquil de les jornades. Estan orgullosos de la feina feta per les 40 persones de personal treballant i de les valoracions positives a les xarxes socials.

En aquesta línia destaquen el paper del departament de comunicació, que ha sigut molt actiu i ha ajudat a que la gent se senti acollida per part de l’organització en tot moment. Per l’organització és clau poder informar a la gent que ha vingut i que aquesta pugui resoldre dubtes i retornar feedback amb la seva valoració.

Són positius en confirmar una probable edició 2019 amb l’objectiu de revalidar l’aforament i millorar alguns aspectes com els lavabos. Després d’un cap de setmana negre a les carreteres catalanes obren la porta a parlar sobre el consum d’alcohol si hi ha la col·laboració de l’Ajuntament en la propera edició.

L’organització anima a tornar l’any que ve i, qui s’ho hagi perdut, que vingui també.

 

PUBLICITAT