Aquest cap de setmana ha tingut lloc el Festiuet 2018, la segona edició del festival de música alternativa. Divendres van actuar Atupa, Sons of Aguirre & Scila, Buhos, Vendetta, Xavi Sarrià, Desakato, Doctor Prats, Smoking Souls, Dakidarría i DJ Plan B, i dissabte  Suu, El Diluvi, La M.O.D.A., Auxili, Roba Estesa, Green Valley, El niño de la hipoteca, Zoo, La Sra. Tomasa i DJ Monka.

PUBLICITAT

Des de l’organització fan una valoració molt positiva. S’ha incrementat en 1.000 el nombre de persones respecte l’edició anterior fins a arribar a les 3.500 d’aforament.

Aquest any han millorat l’accessibilitat gràcies a una col·laboració amb l’Ajuntament. Els busos llançadora apropaven als visitants al recinte, que està apartat del nucli de la ciutat, i els tornaven un cop finalitzat el festival. Ha sigut una iniciativa demandada que ha tingut bona rebuda, s’ha pogut implementar sense problemes i ha tingut èxit.

Una novetat d’enguany ha estat la incorporació del protocol municipal contra les agressions sexistes en l’oci i la festa gràcies a la col·laboració de les regidores de Participació Ciutadana i Igualtat, Cultura i Acció Cívica i Joventut.

Aquest protocol pretén sensibilitzar a la ciutadania més jove sobre les agressions sexistes i també contempla actuar quan sigui necessari. Es va implementar per la Festa Major de Sant Joan 2017 i després de l’èxit s’ha implementat a més festes.

En el cas del Festiuet consistia en un punt lila on membres acreditats i formats en igualtat de gènere i contra la violència masclista informaven per prevenir, identificar i actuar davant de possibles comportaments per assetjament per gènere o orientació sexual. Es podien fer consultes i s’ha hagut de lamentar un petit incident que es va resoldre en el mateix moment.

De totes maneres des de l’organització estan molt contents per l’ambient festiu i tranquil de les jornades. Estan orgullosos de la feina feta per les 40 persones de personal treballant i de les valoracions positives a les xarxes socials.

En aquesta línia destaquen el paper del departament de comunicació, que ha sigut molt actiu i ha ajudat a que la gent se senti acollida per part de l’organització en tot moment. Per l’organització és clau poder informar a la gent que ha vingut i que aquesta pugui resoldre dubtes i retornar feedback amb la seva valoració.

Són positius en confirmar una probable edició 2019 amb l’objectiu de revalidar l’aforament i millorar alguns aspectes com els lavabos. Després d’un cap de setmana negre a les carreteres catalanes obren la porta a parlar sobre el consum d’alcohol si hi ha la col·laboració de l’Ajuntament en la propera edició.

L’organització anima a tornar l’any que ve i, qui s’ho hagi perdut, que vingui també.

 

Fitxatge estelar al CB Valls

Sydnei Moss s’incorporarà al primer equip femení del Club Bàsquet Valls que actualment es troba a Primera Catalana.

La nova jugadora té 30 anys i és natural de Carolina del Sud (Estats Units), on va començar la seva trajectòria. Fa 1,78 m d’alçada i és aler-pivot però es mou de manera polivalent. Ha passat pel Melbourne Tigers a Austràlia, l’Hamar d’Islàndia, la Tronche de França, el Grengewald Hueschtert de Luxemburg, i el Tirso Igualatorio de Cantàbria.

Moss té esperit competitiu i uns excel·lents resultats així que serà el referent per l’equip de Valls aquesta temporada. És una aposta d’alt nivell per l’equip que vol tornar a la Copa Catalunya.

PUBLICITAT