Els pressupostos participatius són una eina mitjançant la qual la ciutadania pot decidir a què es destina una part del pressupost total d’inversions de l’Ajuntament.

PUBLICITAT

A Valls en el pacte de govern de 2015 entre Convergència i Esquerra es va acordar crear una regidoria específica de participació ciutadana, la qual assumeix Núria Gavarró actual regidora. D’aquesta manera Valls va tindre el seu primer pressupost participatiu el 2017 amb 75.000€ de partida.

La següent edició va incrementar fins a 140.000 € i el pressupost 2019 es dotara de 200.000 €. La ciutadania va poder presentar les seves propostes entre el 16 i 30 de juliol en unes sessions físiques i també a través de la pàgina web. La regidoria ha recollit la cinquantena de propostes i ara una comissió tècnica està quantificant econòmicament i valorant cada projecte segons marquen els criteris del protocol de pressupostos participatius (aprovat a l’Ajuntament).

Una vegada finalitzada l’actual fase es penjaran les propostes i les votacions es duran a terme en la segona quinzena del mes d’octubre. Encara no se sap el dia però es podrà votar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, al Patronat Municipal d’Esports, a la Biblioteca Publica Carles Cardó i a Vallsgenera en els horaris habituals de cada equipament durant 10 dies.

També hi haurà un punt de votació mòbil en els esdeveniments festius més importants de Santa Úrsula per acostar el vot a la ciutadania i, alhora, es podrà votar per internet. En qualsevol cas s’haurà d’identificar amb DNI per no duplicar vots.

Des de la regidoria pensen que és important corresponsabilitzar els ciutadans de les decisions que es puguin prendre a l’Ajuntament. Núria Gavarró, regidora de Participació Ciutadana i Igualtat, espera que la ciutadania es consciencii de les bondats de la participació ciutadana i anima a participar i a presentar propostes.

 

Actualment hi ha una participació del 3-5% que són els mateixos nivells que altres ciutats però l’objectiu des de la regidoria es sumar cada vegada més.

PUBLICITAT