Avui el Regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, Óscar Peris, que ens fa un balanç de la temporada d’estiu i parlem sobre el tipus de turisme a Valls.

PUBLICITAT

Ens explica l’estat del turisme cultural i parlem sobre castells, noves propostes turístiques, el refugi antiaeri, la ruta al call jueu… També sobre turisme gastronòmic i el paper dels grans restaurants vallencs fora de la temporada de calçots.

Peris ens dóna la seva opinió del Festiuet i el tipus de turista que vol per Valls. Continuem parlant sobre noves propostes en turisme natural com rutes fins a Fontscaldes i la Serra de Miramar i admet que cal treballar més en els torrents de Valls.

Parlem sobre la manca d’allotjaments a preu moderat a la ciutat i quina posició ha de prendre l’Ajuntament al respecte. Finalment ens explica quins seran els reptes per la temporada vinent.

Us deixem l’entrevista íntegra al final del informatiu.

Les colles escalfen motors per Sant Fèlix

Vilafranca del Penedès va celebrar una diada conjunta amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell en commemoració del 70é aniversari de la colla local.

Els rosats van descarregar un 5de9f, el 2de8sf, un 9de8, el pde7f i 2pde5 mentre que els verds van descarregar un pde9fm, després un 3de9f i finalment un 4de9. Els Nens del Vendrell van descarregar un 3de8, el 4de8 i el pde7.

Alhora l’endemà la Vella van anar a la festa major de Vallmoll per fer el 3de8 amb pilar, el 5de8, el 4de8 amb pilar i el pde6. També hi van actuar els Xiquets de Vila-seca amb el 2de6, el 3de6 i el 3de6 amb pilar.

Per la seva banda la Colla Joves Xiquets de Valls van anar a la plaça de la Vila de Gràcia per celebrar una diada castellera de la festa major local. També hi van actuar els Xiquets de Reus, els Moixiganguers d’Igualada i, per descomptat, els Castellers de Vila de Gràcia.

Els barcelonins van fer 2 intents desmuntats de 3de9f i van continuar amb el 2de8f, el 3de9f, el 4de8 i 2 pde4. Els vermells van apostar per un 2de8f, el 3de9f, el 4de8, 2 pde5 i 3 pde4. Moixiganguers van fer el 5de7, el 3de7 amb pilar, el 4de7 carregat i 2 pde4 mentre que els de Reus van fer el 5de8, el 2de8f, 2 intents desmuntats del 4de8 i 2 pde4.

L’any passat es va suspendre l’acte pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

La Diada de Sant Fèlix 2018 serà el dijous 30 d’agost a Vilafranca del Penedès i comptarà amb les actuacions dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. Els terrassencs seran els encarregats d’obrir la diada, la segona serà la Vella, després la Joves i tancant rondes els verds, com en anteriors edicions.

 

L’activitat agrària causa un 80% menys d’incendis que fa set anys

Durant aquesta temporada de sega s’han produït arreu de Catalunya un total de sis incendis, la meitat que en la temporada passada. Es pot apreciar fàcilment la magnitud de la campanya tenint en compte els 32 incendis que es van produir el 2012, que va cremar més de 1.500 hectàrees de Camps de Conreu. Candido Rincón, cap d’àrea regional dels Agents Rurals del Camp de Tarragona explica un dels motius d’aquesta reducció.
La disminució també es deu, en part, a l’ampliació del dispositiu de vigilància del Departament d’Agricultura, que està format pels Agents Rurals de deu comarques catalanes, entre elles la Conca de Barberà. I és que la campanya de sega afecta només deu comarques, però afecta el 67% de la superfície de conreu catalana. La campanya ha estat encara més positiva a la Conca, ja que cap dels sis incendis s’ha produït a la comarca. Això no significa, però, que no hi hagi hagut ensurts.
La campanya de Sega també ha comptat amb una campanya informativa, per tal de prevenir els incendis, a través de xerrades i jornades de formació als agents rurals. Pel que queda de campanya és important que la climatologia acompanyi, fugint de la sequera.
PUBLICITAT