Subalterna Serigrafia és una associació amb bases de cooperativa de marxandatge localitzada a Vallmoll que porta més d’un any en funcionament. En formen part quatre joves entre 22 i 25 anys de Valls, Tarragona i Vallmoll.

PUBLICITAT

L’entitat rebutja el model econòmic desigual i aposta per uns valors ètics. Busca oferir una alternativa tèxtil sostenible i de lliure d’explotació humana amb una estructura d’autogestió i flexibilitat.

Han estat molt exigents en trobar un proveïdor que complís uns estàndards de sostenibilitat i laborals certificats oficialment per crear un nou teixit social. No l’han trobat ni a Catalunya ni a la resta de l’estat espanyol i actualment treballen amb l’empresa britànica Continental Clothing.

És una organització assemblearia així que les decisions es prenen de manera consensuada i l’opinió de cada persona té el mateix pes sense tenir en compte el capital ni la força de treball de cadascú. Alhora intenten repartir les responsabilitats equitativament i segons les capacitats i especialitats.

Va començar el projecte amb aportacions d’ells mateixos i ara es financen amb el negoci que han anat fent. Es troben en un procés de micromecenatge a través de Verkami per a poder millorar el procés de curació de la tinta una vegada serigrafiada. Es destinaran a comprar una planxa per a serigrafia ecològica i, en el cas que se superi l’objectiu, els diners recaptats sobrants aniran a un flaix secador per assecar les tintes de forma més ràpida i senzilla.

Marina Barberà, membre de l’associació, fa un balanç positiu i creu que aquest primer any ha estat millor del que esperava. Han pogut col·laborar amb entitats com el Casal Popular La Turba, l’Agrupació Escolta Fem Camí, La Imaginada, La Fàbrica del Pla de Santa Maria, el CDR de Manresa i el CDR de Gràcia entre altres.

El seu objectiu és professionalitzar el projecte amb l’ampliació de la seva estructura amb les noves màquines i créixer cap a una cooperativa quan puguin fer la inversió pertinent.

Actualment estan llançant la línia de disseny “Resist” on posen en valor les iniciatives socials autogestionades per a un món millor i el disseny “Black panther” que recorda les diverses lluites diàries per una societat més diversa i multicultural.

 

Les obres del túnel del Coll de Lilla previstes per la tardor

Poc a poc s’estan desencallant les obres per acabar la A-27. Segons informa TAC12 estan aixecats els pilars i s’estan construint les travesses entre pilars del viaducte de 27 metres a Fontscaldes que servirà per fer arribar la autovia a l’entrada del túnel

El nou govern socialista ha assegurat que acabar les obres és una prioritat després d’una recent manifestació d’alcaldes de la Conca i l’Alt Camp a Montblanc que va tallar la carretera. Des del PSC asseguren que les obres del túnel es desencallaran a la tardor.

Per problemes geològics al Coll del Lilla s’ha hagut de repensar el projecte passant dels 84 milions d’euros inicials de l’adjudicació al 115 milions previstos avui.

PUBLICITAT