La Colla Vella dels Xiquets de Valls va començar el cap de setmana al Catllar on dissabte 25 a les 18h es feia la diada castellera conjunta amb els Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona en motiu de la festa major.

PUBLICITAT

El conjunt rosat va encetar amb un 4de9f i pilar i després va descarregar el primer 4de9sf de la temporada. A tercera ronda va carregar el 5de9f i va acabar amb 2 pde5.

Els Castellers de Vilafranca van descarregar el 3de9f, el 2de9fm, el 4de9f i el pde6. I la Jove de Tarragona va fer el 5de9f, el 4de9f i pilar, el 9de8, el pde8fm i el vano de 5.

Divuit hores després de la caiguda del 5, la Vella va respondre diumenge amb el 4de9f i pilar, el 4de9f, el 9de8 i el pde7f. Albert Martínez, cap de colla, considera que hi ha una actitud perfecta a l’hora d’encarar les diades.

Ahir també van coincidir a la Festa Major de l’Arboç amb els Castellers de Vilafranca que van descarregar la Tde9fm, el 4de9f, el 3de9f i el pde6 i amb la Jove de Tarragona amb els seus 9de8, 5de9f, 3de9f i el pde8fm. A la diada castellera no hi va faltar la colla local Minyons de l’Arboç que van fer el 4de7, el 3de7, el 2de6 i un pde5

Per la seva banda la Colla Joves Xiquets de Valls va actuar aquest diumenge a les 12h a la diada castellera de la Festa Major d’Igualada. Els vermells van descartar el 2de8sf i van començar amb un 3de9f (intentat previament) i van seguir amb el 4de9f, el 5de8 i el pde6. Els Xiquets de Reus no van poder portar prou gent per fer el 3de9f i van fer un intent desmuntat de 2de8f per després descarregar un 3de8, un 2de8f, un 4de8 i 2 pde5. La colla local, els Moixiganguers d’Igualada, estan a l’alça i van poder amb castells com el 2de8f, el 5de8, el 4de8, el pde6 carregat, el vano de 5 i 2 pde4

Els Minyons de Terrassa també van actuar aquest cap de setmana i ho van fer a Palau de Solità el dissabte amb 2de8f, 3de9f, 4de8, pilarde6 i a Sitges el diumenge amb 3d8 amb pilar, 4d9f, 3d9f i pde6.

Els verds s’han reservat aquests dies per Sant Fèlix, que promet una competició d’alt nivell com mai.

 

El festival Essències ha tancat portes amb rècords de participació

El festival va obrir les portes el dissabte, just després de rebre la mala notícia de què la seva cap de cartell, Ariadna Motis. La mestressa del jazz catalana ha hagut de cancel·lar la gira europea, per motius de malaltia greu. L’artista però tornarà a Montblanc d’aquí de cara a l’octubre, quan oferirà el concert de forma gratuïta per tothom qui ja tingués entrada pel concert de l’Essències. Motis va suspendre el concert però això no va afectar les ganes de festival del públic, tal com explica el director de l’Essències, Pere Manresa.

Malgrat tot, Manresa afirma que estan molt contents de com ha anat aquesta edició, amb totes les entrades exhaurides tant per dissabte com per diumenge. De cara a les pròximes edicions, fins i tot, es plantegen augmentar l’aforament. En comparació amb els anys anteriors, a més, considera que l’evolució ha estat tot un èxit.

Pel que fa a l’any vinent, el festival vol tornar a ser divendres i dissabte, en comptes de dissabte i diumenge, per tal de facilitar que tothom pugui assistir, sense que treballar dilluns sigui un impediment.

 

PUBLICITAT