Una vallenca militant d’Arran ha estat detinguda aquest matí a Barcelona, en el marc de la manifestació independentista organitzada a la capital. A les vuit del vespre tres desenes de persones entre els membres d’Arran, de l’Agrupament Escolta i persones de la ciutat. S’han reunit per mostrar el seu suport. L’encarregat de llegir el manifest ha estat Marck Àlava.

PUBLICITAT

La tensió durant la manifestació ha arribat al seu punt àlgid durant les càrregues policials, que s’han dut a terme a la Via Laietana, després que els manifestants llancessin pols de colors com la que s’utilitza a les festes Holi. També a la plaça Catalunya, on s’han trobat els manifestants independentistes amb la manifestació de l’associació Jusapol, sindicat de la Policia Nacional i Guàrdia Civil volia retre homenatge als agents que van participar en l’operatiu policial del passat 1 d’octubre. Ha estat en aquest lloc que s’han produït les detencions. El total de detencions ha estat de sis persones, una d’elles la vallenca. Al llarg de la jornada els serveis d’emergències han atès 24 persones, amb motiu de les càrregues policials. 5 han estat traslladades a centres sanitaris.

PUBLICITAT