La Fira de Santa Úrsula 2018 unirà el patrimoni immaterial universal i els públics familars

L’ajuntament de Valls ha presentat la programació de la Fira de Santa Úrsula d’aquest 2018 que valorarà el patrimoni immaterial universal a través de la mirada castellera i dels públics familiars.

PUBLICITAT

Entre els diversos actes del dilluns 15 al diumenge 21 d’octubre, destaquen la 8a FiraCastells, que obre un nou espai de jocs populars a la plaça dels Alls, sumant-se a l’espai central del Pati; el 8è Simposi Casteller de Catalunya, amb la voluntat de definir els valors del fet casteller i analitzar el lideratge dels caps de colla; l’homenatge al desaparegut cuiner vallenc i també casteller Àngel Solé i la diada castellera del diumenge 21 amb les dues colles dels Xiquets de Valls, avançant l’horari d’inici a les 12.30 h.

Albert Batet ens ho explica i agraeix la diversa participació.

També destaquen el Groupe Acrobatique de Tànger, amb les seves torres procedents del Marroc que formen part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat; els capatassos de la Setmana Santa de Sevilla per traçar paral·lelismes amb les quadrilles de “costaleros” dins el Simposi Casteller de Catalunya.

Pel que fa als fets musical, els concerts dels grups Porto Bello, Nats, Joan Masdeu i la revetlla de versions de La Loca Histeria i també les tres presentacions dels nous llibres castellers.

Així repassa Marc Ayala, alguns aspectes que s’han anat celebrant els últims anys i d’altres que s’han anat consolidant.

El programa de la Fira vallenca d’enguany, impregnat del groc per la situació que travessa el país, presenta vuit nou estands o activitats permanents, els castells tindran un notable protagonisme, no sols per les actuacions castelleres sinó per entendre aspectes del fet casteller en un sentit més ampli com l’equilibri i el desafiament de les alçades.

El conjunt del programa està dedicat als 150 anys del naixement del folklorista Aureli Capmany, pioner en considerar els castells dels Xiquets de Valls com una eina de projecció de Catalunya.

 

Valls inaugura la plaça de l’U d’Octubre

La plaça de l’U d’Octubre ubicada davant l’edifici de l’antic hospital de Sant Roc, serà inaugurada aquest dissabte 29 de setembre a partir de dos quarts d’una de la tarda.

El Ple de l’Ajuntament de Valls va aprovar la proposta en sessió plenària el 30 de juliol de 2018 i s’han programat diverses activitats per commemorar la denominació d’aquest espai, entre elles, la descoberta de la placa amb el nom de la plaça.

 

Repsol i el CB Valls signen un conveni de patrocini

La companyia Repsol signa un conveni de patrocini amb el CB Valls per fomentar la formació esportiva i la difusió dels valors del bàsquet entre els joves esportistes.

Repsol no impulsar el vessant professional, sinó el compromís amb la salut i l’esport formatiu que ja ha demostrat el club de la capital de l’Alt Camp, en les darreres temporades.

Amb el seu primer equip masculí a lliga EBA i el seu primer equip femení a Primera Categoria Catalana, el CB Valls és un club referent, especialment en el que fa referència a la formació integral, amb 26 equips de base i més de 300 jugadors i jugadores.

En les setmanes vinents, el club de bàsquet vallenc presentarà també tots els seus equips de les escoles, una tasca amb els més petits, un dels motius pels quals la companyia energètica Repsol ha decidit donar el seu suport.

José Luis Vicente, president del CB Valls, ha mostrat la seva satisfacció amb la signatura del conveni: “Amb la incorporació de Repsol com a nou patrocinador del nostre club, podem seguir oferint i ampliant un projecte esportiu d’èxit destinat a la formació dels nens i nenes de Valls i del conjunt de la demarcació de Tarragona.”

I per la seva banda, el responsable de comunicació i relacions externes de Repsol, Josep Bertran ha lloat la tasca del CB Valls i ha refermat l’aposta de la seva companyia “per les entitats arrelades al territori que treballen i aposten, més enllà de l’esport professional, per al seu vessant més social i formatiu”.

PUBLICITAT