L’ajuntament de Valls ha presentat la programació de la Fira de Santa Úrsula d’aquest 2018 que valorarà el patrimoni immaterial universal a través de la mirada castellera i dels públics familiars.

PUBLICITAT

Entre els diversos actes del dilluns 15 al diumenge 21 d’octubre, destaquen la 8a FiraCastells, que obre un nou espai de jocs populars a la plaça dels Alls, sumant-se a l’espai central del Pati; el 8è Simposi Casteller de Catalunya, amb la voluntat de definir els valors del fet casteller i analitzar el lideratge dels caps de colla; l’homenatge al desaparegut cuiner vallenc i també casteller Àngel Solé i la diada castellera del diumenge 21 amb les dues colles dels Xiquets de Valls, avançant l’horari d’inici a les 12.30 h.

Albert Batet ens ho explica i agraeix la diversa participació.

També destaquen el Groupe Acrobatique de Tànger, amb les seves torres procedents del Marroc que formen part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat; els capatassos de la Setmana Santa de Sevilla per traçar paral·lelismes amb les quadrilles de “costaleros” dins el Simposi Casteller de Catalunya.

Pel que fa als fets musical, els concerts dels grups Porto Bello, Nats, Joan Masdeu i la revetlla de versions de La Loca Histeria i també les tres presentacions dels nous llibres castellers.

Així repassa Marc Ayala, alguns aspectes que s’han anat celebrant els últims anys i d’altres que s’han anat consolidant.

El programa de la Fira vallenca d’enguany, impregnat del groc per la situació que travessa el país, presenta vuit nou estands o activitats permanents, els castells tindran un notable protagonisme, no sols per les actuacions castelleres sinó per entendre aspectes del fet casteller en un sentit més ampli com l’equilibri i el desafiament de les alçades.

El conjunt del programa està dedicat als 150 anys del naixement del folklorista Aureli Capmany, pioner en considerar els castells dels Xiquets de Valls com una eina de projecció de Catalunya.

 

PUBLICITAT