La Colla Vella ofereix el trofeu del Concurs de Castells a la ciutat

Els castellers i castelleres de la Colla Vella es van dirigir a la parròquia de Sant Joan per concedir el títol que els acredita com a vencedors del 27è Concurs de Castells a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Candela, aquest dilluns dia 8 d’octubre.

PUBLICITAT

Rebuts pel rector Joan Aguila, la canalla i tothom qui va voler van poder besar la imatge de la Mare de Déu i dedicar-li el títol.

Seguidament, una àmplia representació de la colla assistia a la recepció oficial a l’Ajuntament, un acte que va comptar amb la participació de l’alcalde de Valls, Albert Batet, i els regidors de l’Ajuntament.

El cap de colla de la Vella va destacar, al saló de plens de l’Ajuntament de Valls, que la victòria al Concurs “va per la ciutat, va per la colla i per tots els esforços de tants i tants anys” i l’alcalde de Valls va felicitar als rosats i va destacar que “Valls, com a Km0 del món casteller se’n orgulleix de la Vella” i va seguir “Com a ciutat només us podem donar les gràcies i animar-vos a continuar amb el mateix esperit”.

Per acabar, la canalla i el cap de colla, Albert Martínez, sortien al balcó per oferir el títol a tota l’afició rosada que s’havia desplaçat fins a la plaça del Blat.

 

Un curs de fotografia castellera per la Fira de Santa Úrsula a Valls

La Fira de Santa Úrsula de Valls compta enguany amb un curs especialitzat en fotografia castellera, una de les novetats visuals de la celebració.
Aquest curs es durà a terme en una diada castellera de gran importància que se celebra a la plaça del Blat amb les dues colles locals, la Vella dels Xiquets de Valls i la Joves Xiquets de Valls.
Una ocasió inigualable per aprendre a treballar a fons el què implica estar a plaça convivint amb els i les castelleres i captar els instants que passen contínuament al voltant de la càmera.

El curs serà impartit pel fotògraf Jon TC i també hi participaran dos altres experts en el món de la fotografia castellera, com són Pere Toda i Lins Griñó.

Una formació de caràcter teòric i pràctic que constarà de dues sessions. La primera sessió, es realitzarà el 14 d’octubre, serà teòrica, per tal que els alumnes coneguin el material fotogràfic principal i imprescindible, els aspectes tècnics, la situació, els centres d’interès a tenir en compte durant la diada, la postproducció i edició de les fotografies, els canals i mitjans on donar a conèixer l’obra o el màrqueting per a la venda o cessió de les imatges.
I la segona sessió es realitzarà el 21 d’octubre, el mateix dia de Santa Úrsula al km0 casteller, per dur a terme tots els coneixements apresos a l’aula en la sessió anterior i aconseguir captar l’essència de tot el que passi durant la jornada castellera.

Trobareu tota la informació i com reservar la plaça a: www.jontcphoto.com

PUBLICITAT