La fira del món casteller per Santa Úrsula a la ciutat de Valls és un esdeveniment que també serveix per difondre les novetats i fomentar el coneixement i la lectura castellera sobre aquesta mostra del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

PUBLICITAT

Els autors que presenten llibres a Valls visitaven la Biblioteca Carles Cardó, en ple barri antic de la ciutat, per avançar els continguts.

La vallenca Raquel Sans, periodista, diputada al Parlament de Catalunya i castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls, i el tarragoní Octavi Torné, arquitecte, il·lustrador i casteller dels Xiquets de Tarragona, desvelaran els continguts de l’obra “El gran llibre dels castells” un treball en què textos i il·lustracions juguen un paper essencial, el dilluns 15 d’octubre, les 6 de la tarda, al cafè del Teatre Principal.

Dos dies després, dimecres 17, a les 19.30 h, serà l’expresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i casteller de Sants, Miquel Botella qui presentarà “Castells: una història d’èxit”, una anàlisi que contextualitza el món casteller en la societat de cada temps. Oficiarà la presentació el gestor cultural i professor de la Universitat Rovira i Virgili Jordi Bertran, a la Llibreria Roca.

Finalment, dijous 18, a la Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs la presentació del llibre Drets d’imatge i assaigs castellers. 7è Simposi Casteller, a càrrec del periodista casteller Santi Terraza, editor i director de la Revista Castells.

PUBLICITAT