Les novetats editorials castelleres a la Fira de Santa Úrsula de Valls

La fira del món casteller per Santa Úrsula a la ciutat de Valls és un esdeveniment que també serveix per difondre les novetats i fomentar el coneixement i la lectura castellera sobre aquesta mostra del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

PUBLICITAT

Els autors que presenten llibres a Valls visitaven la Biblioteca Carles Cardó, en ple barri antic de la ciutat, per avançar els continguts.

La vallenca Raquel Sans, periodista, diputada al Parlament de Catalunya i castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls, i el tarragoní Octavi Torné, arquitecte, il·lustrador i casteller dels Xiquets de Tarragona, desvelaran els continguts de l’obra “El gran llibre dels castells” un treball en què textos i il·lustracions juguen un paper essencial, el dilluns 15 d’octubre, les 6 de la tarda, al cafè del Teatre Principal.

Dos dies després, dimecres 17, a les 19.30 h, serà l’expresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i casteller de Sants, Miquel Botella qui presentarà “Castells: una història d’èxit”, una anàlisi que contextualitza el món casteller en la societat de cada temps. Oficiarà la presentació el gestor cultural i professor de la Universitat Rovira i Virgili Jordi Bertran, a la Llibreria Roca.

Finalment, dijous 18, a la Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs la presentació del llibre Drets d’imatge i assaigs castellers. 7è Simposi Casteller, a càrrec del periodista casteller Santi Terraza, editor i director de la Revista Castells.

Vallsgenera aplega a les empreses del sector agroalimentari per visitar el Centre Tecnològic d’Innovació i Salut de Reus

En el marc de la Jornada Innovaliment, Vallsgenera va organitzar una vista al Centre Tecnològic d’Innovació i Salut de Reus, el passat dimarts 9 d’octubre.

Un centre científic de referència a tot Catalunya en el desenvolupament d’activitats de recerca i serveis científics i tecnològics per a les empreses que vulguin apostar per la innovació en els seus productes.

Un total de 10 empreses del sector agroalimentari del territori de l’Alt Camp amb l’objectiu de conèixer el centre com a eina de suport en el desenvolupament dels seus respectius projectes empresarials.

Recta final de la recuperació i neteja del Torrent del Sant Pou de Valls

Culmina la primera fase dels treballs de recuperació ambiental del Torrent del Sant Pou de Valls, amb la recuperació d’una hectàrea de superfície del que és el torrent amb major valor ecològic i singularitat ambiental, dels tres grans torrents de la ciutat. Des del seu encreuament amb la carretera N-240 i la línia del ferrocarril, al nord, fins a la seva confluència amb el torrent de la Xamora, a prop del pont d’en Cabré, a la zona sud.

El regidor de Territori i Medi Natural, Martí Barberà, acompanyat de tècnics municipals i responsables de l’empresa Corriols i Riberes que ha executat els treballs, han recorregut els diferents espais recuperats.

La neteja, desbrossament i tala d’espècies invasores ha permès redescobrir indrets de gran bellesa i valor ecològic al llarg de tot el torrent, recuperant camins i accessos al torrent, posant al descobert l’antiga font situada a la llera, a prop dels barris de les Comarques, la Candela i la Fraternal, entre aquests espais, destaca el salt d’aigua d’una antiga resclosa situada molt a prop del pont del Sant Pou.

Aquests treballs de recuperació ambiental del Sant Pou són la primera actuació ambiental amb caràcter integral realitzat a tot un torrent de Valls.
Fins ara, les actuacions s’havien limitat a trams concrets o a neteges i tales puntuals d’arbres caiguts.
A més, s’hi ha revegetat amb espècies autòctones de boscos de ribera mediterranis, amb un projecte que ha suposat una inversió de 18.100 euros IVA inclòs, finançats per la direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat.

Paral·lelament, la regidoria de Medi Ambient ha activat un projecte pedagògic amb els torrents a la que ja s’hi han sumat totes les escoles de Valls, amb l’objectiu de generar un vincle perdurable en el temps entre els alumnes i els torrents, estimulant així la sensibilització dels més petits en favor de la conservació d’aquests espais fluvials.

PUBLICITAT