El Pla Educatiu d’Entorn es consolida com a model d’activitats inclusives a tots els centres

La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Valls consolida el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) amb un conjunt d’activitats per aquest curs 2018/2019.

PUBLICITAT

Un programa on tots els alumnes dels diversos centres educatius de Valls podran gaudir d’un ampli ventall de propostes dirigides a promocionar aspectes com la lectura, l’esport, la convivència, el coneixement de l’entorn, la cultura popular i l’expressió artística, amb un pressupost de més de 110.000 euros amb la participació de diversos organismes, regidories i departaments municipals.

Martí Barberà, regidor d’Ensenyament ens ho explicava així.

Consolidat com a model d’inclusió i cohesió a les escoles i instituts al Pla Educatiu d’Entorn també hi haurà projectes de suport a la tasca escolar, per reduir l’absentisme, de suport econòmic, així com d’igualtat de gènere.

La interacció comunitària és necessària per aconseguir una mateixa direcció entre la dinàmica escolar i l’extraescolar, entre un temps escolar organitzat i tutoritzat i un temps personal, sovint, massa abandonat.

Una nova forma d’entendre el fet educatiu, més enllà dels centres escolars, obrint-los a l’entorn social i, a la vegada, que la societat prengui una major consciència de la tasca dels diferents agents educatius.

Martí Barberà, ens deia això.

A Valls, el PEE comptarà amb l’estudi assistit com activitat extraescolar de suport, les activitats lúdiques com la roda de contes i rondalles, el coneixement de la ciutat, les visites al Barri Antic, al mercat, al Call Jueu, al refugi antiaeri, el Teatre Principal, el projecte per descobrir els torrents, el patrimoni cultural i les tradicions vallenques amb visites al Pessebre Monumental, la geganta de la Quaresma, la Casa de la Festa on s’exposen els elements del bestiari i activitats que fomentin valors com els de la igualtat de gènere entre els alumnes. I per als mesos d’estiu, el Casal Municipal d’Estiu i els Patis Oberts com activitats lúdiques, obertes i inclusives.

Els plans educatius d’entorn són una proposta de cooperació educativa entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i les administracions locals, amb el suport i la col·laboració d’altres departaments del Govern, que tenen com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

La primera promoció d’habitatges públics en règim cooperatiu per a joves a Valls

L’Ajuntament de Valls ha iniciat els passos per la primera promoció pública municipal d’habitatges. La Junta de Govern ha aprovat aquesta setmana començar els tràmits d’expropiació d’aquesta zona del Barri Antic on es construiria un nou bloc d’habitatges.

Quatre finques situades a la cruïlla dels carrers de Sant Francesc i Santa Marina per un import total de 65.100 euros, i l’expropiació d’un cinquè immoble que completaria el solar en el qual s’hi construiria el nou edifici, amb quatre plantes amb dos habitatges per cadascuna, una capacitat per a 8 pisos, de 50 metres quadrats cadascun.

Jordi Cartanyà, regidor d’Habitatge, ens ho explicava així.

Destinats a població jove, amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge d’aquest col·lectiu, la promoció s’ubicarà al Barri Antic, en el marc dels projectes de recuperació i dinamització urbanística i social del centre històric que impulsa l’Ajuntament.
Els avantatges del règim cooperatiu és promoure l’accés a l’habitatge, amb un model més just, sense ànim de lucre i no especulatiu. Una fórmula diferenciada dels sistemes clàssics de lloguer o compra. Els residents pagaran mensualment una quota de soci que serà estable i no fluctuarà en el temps, a un preu assequible que pot oscil·lar entre els 220 i 275 euros en funció de les característiques de l’habitatge.

Un sistema que s’ha estès amb èxit a països com Dinamarca, Noruega, Suècia, Canadà o els Estats Units per facilitar l’accés a l’habitatge a col·lectius vulnerables o amb majors dificultats.

Jordi Cartanyà, acabava així.

 

PUBLICITAT