L’Ajuntament de Valls ha iniciat els passos per la primera promoció pública municipal d’habitatges. La Junta de Govern ha aprovat aquesta setmana començar els tràmits d’expropiació d’aquesta zona del Barri Antic on es construiria un nou bloc d’habitatges.

PUBLICITAT

Quatre finques situades a la cruïlla dels carrers de Sant Francesc i Santa Marina per un import total de 65.100 euros, i l’expropiació d’un cinquè immoble que completaria el solar en el qual s’hi construiria el nou edifici, amb quatre plantes amb dos habitatges per cadascuna, una capacitat per a 8 pisos, de 50 metres quadrats cadascun.

Jordi Cartanyà, regidor d’Habitatge, ens ho explicava així.

Destinats a població jove, amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge d’aquest col·lectiu, la promoció s’ubicarà al Barri Antic, en el marc dels projectes de recuperació i dinamització urbanística i social del centre històric que impulsa l’Ajuntament.
Els avantatges del règim cooperatiu és promoure l’accés a l’habitatge, amb un model més just, sense ànim de lucre i no especulatiu. Una fórmula diferenciada dels sistemes clàssics de lloguer o compra. Els residents pagaran mensualment una quota de soci que serà estable i no fluctuarà en el temps, a un preu assequible que pot oscil·lar entre els 220 i 275 euros en funció de les característiques de l’habitatge.

Un sistema que s’ha estès amb èxit a països com Dinamarca, Noruega, Suècia, Canadà o els Estats Units per facilitar l’accés a l’habitatge a col·lectius vulnerables o amb majors dificultats.

Jordi Cartanyà, acabava així.

PUBLICITAT