La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Valls consolida el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) amb un conjunt d’activitats per aquest curs 2018/2019.

PUBLICITAT

Un programa on tots els alumnes dels diversos centres educatius de Valls podran gaudir d’un ampli ventall de propostes dirigides a promocionar aspectes com la lectura, l’esport, la convivència, el coneixement de l’entorn, la cultura popular i l’expressió artística, amb un pressupost de més de 110.000 euros amb la participació de diversos organismes, regidories i departaments municipals.

Martí Barberà, regidor d’Ensenyament ens ho explicava així.

Consolidat com a model d’inclusió i cohesió a les escoles i instituts al Pla Educatiu d’Entorn també hi haurà projectes de suport a la tasca escolar, per reduir l’absentisme, de suport econòmic, així com d’igualtat de gènere.

La interacció comunitària és necessària per aconseguir una mateixa direcció entre la dinàmica escolar i l’extraescolar, entre un temps escolar organitzat i tutoritzat i un temps personal, sovint, massa abandonat.

Una nova forma d’entendre el fet educatiu, més enllà dels centres escolars, obrint-los a l’entorn social i, a la vegada, que la societat prengui una major consciència de la tasca dels diferents agents educatius.

Martí Barberà, ens deia això.

A Valls, el PEE comptarà amb l’estudi assistit com activitat extraescolar de suport, les activitats lúdiques com la roda de contes i rondalles, el coneixement de la ciutat, les visites al Barri Antic, al mercat, al Call Jueu, al refugi antiaeri, el Teatre Principal, el projecte per descobrir els torrents, el patrimoni cultural i les tradicions vallenques amb visites al Pessebre Monumental, la geganta de la Quaresma, la Casa de la Festa on s’exposen els elements del bestiari i activitats que fomentin valors com els de la igualtat de gènere entre els alumnes. I per als mesos d’estiu, el Casal Municipal d’Estiu i els Patis Oberts com activitats lúdiques, obertes i inclusives.

Els plans educatius d’entorn són una proposta de cooperació educativa entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i les administracions locals, amb el suport i la col·laboració d’altres departaments del Govern, que tenen com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

 

 

PUBLICITAT