La Junta de Govern ha aprovat el projecte d’urbanització del Passeig dels Caputxins, la licitació pública de les obres de construcció de la pista esportiva del Vilar i les subvencions al moviment veïnal i a la Coral Aroma Vallenca.

PUBLICITAT

El projecte d’urbanització del Passeig dels Caputxins, carretera del Pla i carrers adjacents, per un import d’1.445.026 euros IVA inclòs, valorarà els elements patrimonials en aquest passeig de 185 metres de longitud.
A la part alta s’ha previst una plataforma viària a un sol nivell que unirà els edificis històrics de l’església de la Mare de Déu del Lledó, la Biblioteca Popular i la Casa de Cultura, eliminant els aparcaments per alliberar la zona de cotxes estacionats creant així un espai en format de plaça, destacant visualment la cruïlla presidida pels tres edificis.
De manera similar s’actuarà al principi del passeig, a la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa presidida pel monument als Xiquets de Valls amb una plataforma viària a un sol nivell per aportar comoditat als vianants.
En la resta del passeig es manté l’espai central per a vianants de 7 metres, renovant el paviment i ampliant les voreres laterals, és conservant els arbres i els punts de llum actuals característics del passeig, tot i que es restauraran i es modernitzarà la instal·lació elèctrica amb tecnologia led per augmentar la lluminositat i reduir el consum energètic.
Un projecte que prioritza la mobilitat dels vianants, especialment a les cruïlles adaptades a la normativa per a les persones cegues amb voreres al mateix nivell per fer-les més còmodes i garantir la reducció de la marxa dels vehicles.

Les obres de la zona esportiva del Vilar per un import de 331.372 euros IVA inclòs, tenen l’objectiu de construir una pista polivalent per a la pràctica de tota mena d’esports, una millora urbanística de tot l’espai, l’eliminació de barreres arquitectòniques per permetre la total accessibilitat, un nou mur perimetral a tot l’àmbit, la modernització de les xarxes de serveis i la instal·lació de nous punts de llum.

Per últim, s’ha aprovat la concessió d’una subvenció de 26.758 euros a les diferents associacions de veïns de Valls com a col·laboració municipal a les activitats que impulsen aquestes entitats, i la subvenció municipal de 5.000 euros a la Societat Coral Aroma Vallenca.

PUBLICITAT