La Generalitat augmenta un 80% en tres anys el finançament als programes socials de Valls

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat aporta aquest any 2018, 857.496 euros als Serveis Socials de l’Ajuntament en el marc del contracte programa que estableix el finançament i col·laboració del govern català.

PUBLICITAT

Els recursos econòmics aportats per la Generalitat des del 2015, han crescut en un 79,5% i un 45,3% en relació a l’any 2017 amb els Serveis Socials de Valls.
Els serveis socials bàsics amplien la plantilla amb tres persones més, un treballador social, un tècnic del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social i un administratiu.

L’increment més important se situa en l’àmbit de la infància, amb la consolidació del model pioner dels Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) millorant la xarxa de serveis a infants, reforçant l’atenció de manera integral al que abans eren els centres oberts i ampliant també el personal tècnic amb educadors i integradors socials. Atenent infants i joves de 0 a 18 anys, ampliant en relació amb els antics centres oberts les franges d’edat dels 0 als 3 i dels 16 als 18 anys.

Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social, ens ho explicava així.

Montserrat Gutiérrez, coordinadora dels Serveis Socials de Valls afegia.

Entre les novetats en relació a anteriors acords entre el departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament, aquest 2018 sobresurt també la incorporació per primera vegada de finançament per a les polítiques d’igualtat per a persones LGTBI així com més recursos per l’elaboració del Pla d’Igualtat de l’Ajuntament.

10 anys del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili a Valls

L’obra de teatre “Els darrers dies de la Catalunya republicana” es representarà el pròxim divendres 9 de novembre, a les 21 hores al Teatre Principal de Valls per commemorar el desè aniversari del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili.
L’obra, a càrrec de la companyia Terra Teatre, fa referència a l’èxode català de 1939 narrat per l’escriptor, historiador i polític tarragoní Antoni Rovira i Virgili quan entra en la fase culminant l’ofensiva final de les tropes franquistes a Catalunya.

El desembre de 2007 es va inaugurar la primera Antena del Campus Extens de la URV i en l’actualitat hi ha 13 al territori que compten amb la col·laboració dels ajuntaments, amb espais municipals a disposició de la Universitat i amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona.

L’Ajuntament de Valls signava el febrer de 2009 el conveni d’adhesió al Campus Extens de la URV amb l’objectiu d’apropar el coneixement i la formació a la ciutadania mitjançant activitats diverses. Al llarg d’aquests 10 anys, ha col·laborat en la realització de conferències, taules rodones, esdeveniments locals com l’Espai de l’Estudiant, les Festes Decennals de la Candela, La Marató de TV3, entre altres. La participació en les activitats del Campus Extens de Valls ha sigut al voltant d’unes 2.000 persones.

L’obra de teatre és un acte obert i gratuït sol·licitant via correu electrònic a vallsgenera@valls.cat. les entrades o dues hores abans a les taquilles del Teatre Principal.

 

PUBLICITAT