L’Ajuntament de Valls ha encarregat a Sònia Roca, del gabinet d’arquitectura vallenc l’Aparador Arquitectes, i a l’arqueòleg Moisés Díaz, l’estudi històric i arqueològic d’un tram de la muralla de Sant Francesc.
L’estudi ha confirmat que és una de les més ben conservades de les antigues muralles medievals de la ciutat.
En aquest tram haurien documentat l’existència de panys de muralla d’entre 2,8 i 6,8 metres d’alçada, a més de 2 torres de defensa, uns vestigis que resten amagats a l’interior de les cases.

PUBLICITAT

Sònia Roca, responsable de l’estudi, especificava les troballes.

Després d’una inversió d’1 milió d’euros, l’Ajuntament ha adquirit ja més del 80% de les finques situades en aquest tram de muralla, amb l’objectiu d’enderrocar els edificis i obrir un nou accés al centre històric per aquesta zona i posar al descobert i recuperar les antigues muralles medievals que s’amaguen dins les cases, tal com preveu el Pla de Millora Urbana del Barri Antic.

Albert Batet, alcalde de Valls, ens ho expressava així.

La intenció és afrontar l’actuació en una primera fase en els àmbits on ja compta amb la totalitat de la propietat, és a dir, d’una banda, el sector que va de la plaça de Sant Francesc fins al número 102 del carrer de Sant Francesc, i també a l’altre extrem, passada la cruïlla amb el carrer Sant Sebastià, el número 82, també de propietat municipal.

Per acabar, Judit Fàbregas, regidora d’Actuacions Públiques, Urbanisme, Barri Antic i Patrimoni, ens parlava del termini.

PUBLICITAT