La 5a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls inaugura la temporada

El Pati acollirà la Jornada Gastronòmica del Calçot que obrirà oficialment la temporada de calçotades de Valls, el dissabte 24 de novembre.

PUBLICITAT

Els principals restauradors de Valls i l’Alt Camp, xefs de prestigi, cellers i agricultors és reuniran en una festa que tindrà com a gran protagonista la cuina del calçot. L’Ajuntament, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del grup GSR, són els responsables de la festa on Carme Ruscalleda serà nomenada Amiga de l’Autèntica Calçotada de Valls i arrencarà simbòlicament el primer calçot de la temporada.

A les 11.30 h, s’obrirà el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot preparats per a l’ocasió pels restaurants de la ciutat i els vins de la DO Tarragona representats pels diferents cellers.
Fins a les 15.30 h es podrà gaudir de 10 especialitats diferents a base de calçot per 2 euros la tapa o ració amb els vins dels cellers a 1 euro la copa.
A partir de les 11.45 h iniciarà el showcooking de la mà dels xefs, Albert Raurich, del restaurant Dos Palillos, Carles Abellán del restaurant La Barra, i Joel Castanyé, del restaurant la Boscana.

Aquesta edició la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls també tindrà un espai dedicat a Àngel Solé, reconegut xef vallenc que va morir fa uns mesos.
En homenatge, les dues colles Xiquets de Valls enlairaran pilars i les jornades passaran a portar el seu nom per premiar la seva trajectòria, pel seu compromís amb els productes de la terra i la seva defensa de l’origen vallenc.

L’Ajuntament de Valls participa en el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica exposant el Projecte municipal

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Valls va estar present al 2n Congrés Català de Pobresa energètica que es va celebrar els dies 8 i 9 a Barcelona.

La intervenció per part de l’Ajuntament va tenir lloc dijous a la tarda i va anar a càrrec d’Anna Garcia i Laura López, tècniques de la regidoria, que van participar en la taula Estratègies municipals de suport energètic a l’usuari vulnerable presentant el Projecte de prevenció i pal·liació de la pobresa energètica que es desenvolupa a Valls.

El Congrés Català de Pobresa energètica és una iniciativa conjunta impulsada per diverses administracions, per crear un front comú que defensi i garanteixi els drets energètics de la ciutadania, sobretot d’aquella que es troba en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social.

La finalitat és disposar d’un espai de trobada entre els múltiples actors que incideixen en l’atenció a la pobresa energètica a Catalunya, impulsant coneixement, debat i millor prevenció i gestió.

Representació vallenca a la multitudinària Diada de la Catalunya Nord

Sota el lema Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans, milers de persones vingudes d’arreu del territori, entre les quals molts vallencs que s’hi van desplaçar en cotxe o en els autobusos de l’ANC que sortien de poblacions properes com Tarragona, van omplir dissabte passat els carrers de Perpinyà en la manifestació de la Diada de la Catalunya Nord, recordant la signatura del Tractat dels Pirineus, el 7 de novembre de 1659, que va suposar la divisió del país.

La mobilització d’aquest 2018 va tenir un record especial per tots els presos i exiliats i, en aquest sentit, un dels moments més emotius de la jornada reivindicativa es va produir quan es van llegir les cartes de Jordi Sànchez i de Jordi Cuixart.

La Presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie agraïa a la Catalunya Nord la solidaritat i parlava de futur.

Vota els pressupostos participatius del 15 al 25 de novembre

PUBLICITAT