El Pati acollirà la Jornada Gastronòmica del Calçot que obrirà oficialment la temporada de calçotades de Valls, el dissabte 24 de novembre.

PUBLICITAT

Els principals restauradors de Valls i l’Alt Camp, xefs de prestigi, cellers i agricultors és reuniran en una festa que tindrà com a gran protagonista la cuina del calçot. L’Ajuntament, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del grup GSR, són els responsables de la festa on Carme Ruscalleda serà nomenada Amiga de l’Autèntica Calçotada de Valls i arrencarà simbòlicament el primer calçot de la temporada.

A les 11.30 h, s’obrirà el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot preparats per a l’ocasió pels restaurants de la ciutat i els vins de la DO Tarragona representats pels diferents cellers.
Fins a les 15.30 h es podrà gaudir de 10 especialitats diferents a base de calçot per 2 euros la tapa o ració amb els vins dels cellers a 1 euro la copa.
A partir de les 11.45 h iniciarà el showcooking de la mà dels xefs, Albert Raurich, del restaurant Dos Palillos, Carles Abellán del restaurant La Barra, i Joel Castanyé, del restaurant la Boscana.

Aquesta edició la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls també tindrà un espai dedicat a Àngel Solé, reconegut xef vallenc que va morir fa uns mesos.
En homenatge, les dues colles Xiquets de Valls enlairaran pilars i les jornades passaran a portar el seu nom per premiar la seva trajectòria, pel seu compromís amb els productes de la terra i la seva defensa de l’origen vallenc.

PUBLICITAT