L’Ajuntament de Valls se suma a les activitats del Dia Internacional de les Dones per reivindicar la igualtat real entre dones i homes i també eliminar la discriminació per raons de gènere. La programació inclourà teatre fòrum, cine fòrum, exposicions, conta contes, una taula rodona i també xerrades, entre d’altres. El consistori s’adhereix a la vaga feminista del dia 8 i per aquest motiu l’acte institucional amb la lectura del manifest es trasllada a dijous. Serà a les 18 hores a la sala d’actes de Vallsgenera, després de la xerrada ‘Veus de dones’, organitzada per l’Associació de Dones de Valls. Núria Gavarró, regidora de Participació Ciutadana i Igualtat fa una crida a que la ciutadania participi de les activitats.

PUBLICITAT

 

La regidoria de cultura i l’àrea d’acció cívica i joventut del consistori també se sensibilitzen amb aquest dia. Sentim a Marc Ayala, regidor de Cultura i a Bàrbara Flores, regidora de Joventut.

 

Les activitats s’iniciaran aquesta tarda, amb la presentació del llibre “memòria de les oblidades de Tecla Martorell, a càrrec de Margarida Aritzeta, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de la biblioteca Carles Cardó de Valls. Els actes finalitzaran el 3 d’abril amb la cloenda de l’exposició que hi ha al vestíbul «Valls i teatres en femení a mitjans del segle XX», a càrrec d’Aïda Sànchez.

 

Per altra banda, el divendres 8 de març estarà dedicat als contacontes que oferirà Muntsa Plana. Hi haurà una primera sessió amb «La filla de la lluna» pels més menuts, i després el contacontes «Obrint finestres a la llum» per públic d’entre 8 i 11 anys. Els actes seguiran dimecres 12 amb la taula rodona Moviments feministes. Dijous serà el torn del Cicle de Cinema de Gènere, coorganitzat amb el Cine Club Valls. En la primera sessió aquest mateix dijous es projectarà la pel·lícula «Carmen i Lola» i el cinefòrum anirà a càrrec de Lluís Romero, tècnic de l’entitat H2Os. La segona sessió, dijous 21 de març, es dedicarà al film «Clara Campoamor: La mujer olvidada», i el cinefòrum el farà Ester Enrich, membre del col·lectiu feminista Fridas.

 

El teatre serà un altre dels protagonistes de les activitats programades. Així, divendres 15 de març, Les Fugitives interpretaran l’obra «Veu de Dona», protagonitzada per quatre dones molt diferents que reclamen a crits els seus drets. Per altra banda, seguint amb el teatre, els dies 26 i 27 es representarà «Aprenent a estimar sense prejudicis», u teatre fòrum adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO.

 

La Biblioteca Carles Cardó se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones amb l’exposició «8 de març, Dia de la Dona Treballadora», una mostra dels seus fons relacionats amb les reivindicacions feministes que podrà veure’s fins el 9 de març.

PUBLICITAT