Es preveu que les obres comencin aquest mateix any, després de l’aprovació del projecte executiu i la seva licitació. Els treballs suposaran una inversió, en una primera fase, de 280.000 euros i que es concentraran a les plantes baixa i primera. D’aquesta manera, el Museu passarà a ocupar la major part de l’edifici, en el que és l’ampliació més important de la història del Museu des del seu trasllat, l’any 1970, a la Casa de Cultura. El regidor de Cultura, Marc Ayala, destaca la importància que tindrà posar al dia dos museus a la ciutat, el Museu de Valls i el Museu Casteller de Catalunya.

PUBLICITAT

 

El projecte que ara es presenta contempla la reforma a la planta baixa, convertint-la en un autèntic vestíbul de l’equipament des d’on s’iniciarà el recorregut museogràfic i s’accedirà a les diferents sales expositives situades a les plantes superiors. Es preveu també fer una remodelació de la façana per fer més visibles els serveis que conté la Casa de Cultura que, a més del Museu, acull l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp i l’Arxiu Municipal. En aquest sentit s’avançarà lleugerament l’entrada i aquesta serà més transparent, per fer més accessible l’edifici. A la mateixa façana, es preveu una actuació en el cos sobresortint de l’edifici, donant-li una nova pell, que reforçarà la visibilitat de l’equipament.

 

El salt qualitatiu del Museu serà a la primera planta que permetrà mostrar-hi una part representativa de la col·lecció que a hores d’ara no té espai per ser exposada. El director del Museu, Jordi París, destaca que la col·lecció d’art s’ha doblat, en part, gràcies a la donació de 500 obres de Daniel Giralt-Miracle. Sentim-lo

 

Les dues plantes superiors acolliran les exposicions temporals. Aquests treballs s’executaran en una segona fase i estan pressupostades en 170.000 euros. En definitiva una reforma de l’espai expositiu que des del museu vallenc es vol complementar amb l’estudi museístic que s’està duent a terme juntament amb la Generalitat i que vol marcar el full de ruta a seguir en la dècada vinent.

PUBLICITAT