L’alcalde de Valls, Albert Batet, anunciarà aquest dijous si es torna a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 26 de maig. Ho farà en el transcurs d’una conferència que porta per títol “Més impuls per Valls”, i que tindrà lloc al Convent del Carme, a les vuit del vespre. Es resoldran així molts dels interrogants polítics de la ciutat, i és que són moltes les veus que apunten a que Batet no tornarà a presentar-se com a cap de llista del PdeCat, i que donarà pas a nous candidats, com Dolors Farré, actualment regidora de Via Pública del consistori vallenc. Marc Ayala, Sònia Roca o Xavier Salat són d’altres noms que ocuparien llocs destacats de la llista dels demòcrates.

PUBLICITAT

Els municipis de l’Alt Camp aposten per una promoció turística conjunta gràcies a la creació d’un nou web de turisme. Aquesta és l’acció més important d’enguany del Servei Comarcal de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Camp. S’espera que el portal entri en funcionament a finals d’any. L’altra gran novetat és la creació d’un calendari de visites guiades comentades i guiades, durant els caps de setmana dels mesos d’octubre i novembre.

L’oficina  Jove de l’Alt Camp i el seu Infomòbil es desplacen cada mes, durant les hores d’esbarjo, als instituts i escoles de secundària de la comarca. Es tracta d’un projecte que pretén oferir als joves informació especialitzada sobre temes diversos, com pot ser l’oferta d’oci, lleure, cultura i esports, la igualtat de gènere o l’assetjament escolar, entre d’altres. D’altra banda, l’Oficina Jove de l’Alt Camp recull interessos i propostes d’activitats que fan els i les joves a través d’una bústia, per tal de conèixer les tendències juvenils i poder impulsar la programació d’activitats juvenils atractives a la comarca.

Feminisme i República, temes centrals de la xerrada que l’ANC de Valls farà demà dimecres a la Casa de Cultura de Valls, a les vuit del vespre, en el marc dels actes de celebració del Dia Internacional de les Dones. La xerrada, que du per títol “Llibertat, igualtat i fraternitat”, comptarà amb la participació de Montserrat Palau, professora de la URV, i del col·lectiu feminista La Marruixa.

Des de l’Ajuntament de Valls es promociona l’ús de la deixalleria a través d’incentius fiscals. Així doncs, les persones que utilitzen la deixalleria poden tenir un descompte de la taxa de residus de fins a 25 €. Les fraccions més representatives dipositades a la deixalleria per part dels ciutadans són voluminosos, fusta, ferralla, runa i fracció vegetal. Però recordem que també s’hi admet tèxtil, andròmines, fluorescents i pintures, entre d’altres.

I per acabar, el gegant negre de Valls, conegut amb el nom de lladrefaves, i la seva companya, la gegantona, aniran caminant fins a Picamoixons aquest dissabte amb motiu de la celebració de la Festa Major de Sant Josep. Enguany l’hora de sortida serà a les 10 de matí, des de la plaça del Blat, amb un nou recorregut. Tal com marca la tradició, l’acte servirà per renovar el compromís centenari de visitar la població veïna. Un any més, des de l’entitat Unió Anelles de la Flama es convida a tothom a acompanyar-los.

PUBLICITAT