En marxa un nou projecte d’acompanyament a la gent gran que viu sola. La proposta, que rep la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament, l’impulsen Càritas Interparroquial i la Fundació Ginac. El projecte s’ha iniciat amb un grup d’onze persones derivades des de l’equip de Serveis Socials que treballa amb els temes relacionats amb la gent gran.

PUBLICITAT

Segons les darreres dades de l’Enquesta de Condicions de Vida de Valls del 2017, en relació a la tipologia de les llars de les persones de 65 anys o més de la ciutat, el 26% són persones jubilades que viuen soles. L’objectiu del projecte és realitzar acompanyament i escolta a gent gran que resideix sola i que no tenen el suport de familiars o persones properes. Amb aquest objectiu els voluntaris els visitaran setmanalment al seu domicili.

Càritas Interparroquial de Valls i Fundació Ginac aporten el voluntariat que realitza l’acompanyament al domicili així com en el seu entorn més proper. Per una banda, la Fundació Ginac participa en el projecte a partir del programa ‘Cercles’, on les persones amb diversitat funcional de l’entitat s’ofereixen com a voluntàries amb les persones grans.

Tanmateix, des de Càritas, dins del programa ‘Ara al teu costat’, s’organitzen formacions específiques per al voluntariat per tal d’oferir una atenció de major qualitat. Per formar part del voluntariat del projecte cal fer la inscripció a Càritas, de manera presencial o per correu electrònic a agendacaritasvalls@gmail.com

PUBLICITAT