En política, Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls lamenten la degradació dels carrers i proposen una planificació per arranjar els espais públics de la ciutat en més mal estat. Les dues formacions volen encarregar una auditoria per saber l’estat de manteniment real dels espais públics per poder planificar, prioritzar i pressupostar les actuacions de millora. Esquerra Valls i Compromís per Valls també han anunciat que Jordi Castells, primer alcalde republicà l’any 1995 des de la restitució de la democràcia tancarà la llista electoral al número 31 per les eleccions municipals del proper 26 de maig.

PUBLICITAT

Ciutadans presenta els tres primers noms de la candidatura de cara a les eleccions municipals pel proper 26 de maig. Cristina Laiz es presenta per primera vegada com a cap de llista a l’alcaldia de Valls. La número dos de la llista és Maria José Ramírez i Juan Pedro Noguero ocupa el tercer lloc de la llista

Concentració de l’ANC de Valls per exigir l’alliberament dels presos polítics. L’acte es farà dimarts dia 16 a dos quarts de vuit del vespre a la plaça del Blat i coincidirà amb els divuit mesos de presó dels Jordis. La concentració comptarà amb un parlament de Joan Anton Font, secretari de l’Ajuntament de Tarragona i també inclourà un parell de peces musicals. El lema d’aquesta concentració es “Judici farsa” , per tal també de denunciar el judici del procés.

Dins els actes de la Setmana Santa vallenca, demÈ es presentarà el llibre de fotografies ‘5+5 Imatges’, de Francesc Roca Mateu. L’acte tindrà lloc al Teatre Principal a les 8 del vespre. En acabar la presentació, al mateix lloc, s’estrenarà ‘Suite verista’, de Carmina Solé i Soler. D’altra banda, i coincidint amb el 70è aniversari de la Germandat de la Crucifixió, es podrà visitar l’exposició del misteri de la Crucifixió de Jesús, des d’avui dia 15 i fins el 19. Es pot veure a la Casa de la famíia Dasca-Foraster, al carrer de la Cort numero 5.

La Favatada de Valls reparteix 450 quilos de faves, superant les racions de l’any passat. Enguany s’ha celebrat el primer Concurs de Pelar Faves. La Mostra de Cuina de les Faves als 19 restaurants de Valls segueix fins el 21 d’abril. faves amb marisc, pizza de favetes o estofat de faves son alguns exemples de plats que poden degustar-se amb les faves com a protagonistes.

El projecte de recuperació dels torrents de Valls arribarà a les escoles el proper curs. Es per això que alguns mestres de la ciutat han visitat el torrent del Catllar per conèixer el projecte. Els docents van passar pels diferents trams on les escoles faran les inspeccions periòdiques per determinar la qualitat ambiental dels torrents, dins del projecte Torrents de Valls, impulsat pel departament de Medi Natural de l’Ajuntament.

PUBLICITAT