Arrenca la campanya de les Eleccions Generals del 28 d’abril. Aquesta matinada s’ha realitzat l’enganxada de cartells a les portes de la Setmana Santa. Una campanya que enguany serà molt atípica perquè part dels electors estaran de vacances el cap de setmana fort de mítings. Prop de 5,6 milions de catalans estan cridats a les urnes. El final de campanya serà divendres 26 i la jornada de reflexió dissabte 27 d’abril.

PUBLICITAT

Aquesta setmana han començat les obres de construcció de la nova pista poliesportiva del Vilar. El projecte, que representa una inversió de més de 293.000 euros, preveu transformar completament un àmbit de 2.650 m2. L’equipament estarà adaptat per a la pràctica del futbol de sala, bàsquet, handbol, patinatge i hoquei. Les obres també contemplen la millora urbanística de tot l’espai i l’eliminació de barreres arquitectòniques. En paral·lel, també s’estan executant les obres de reparació dels vestidors.

El Museu Casteller de Catalunya organitza la Jornada “Fem Barri, fem Cultura, fem Museu”. Es durà a terme el dissabte 11 de maig a la sala d’actes del Convent del Carme. La jornada serà gratuïta i es realitzaran dues taules rodones en les que hi participaran experts del món acadèmic i professional, que aportaran els seus punts de vista i reflexions, per construir, de forma conjunta, la planificació futura del Museu.

La família del vallenc Ramon Amenós cedeix el seu fons fotogràfic a l’Arxiu Municipal. La cessió es fruit del conveni entre el consistori i la família. durant el segle XX. El fons destaca per la seva extensió amb més de 6oo fotografies en blanc i negre i color. Es tracta d’un excel·lent compendi de la història esportiva de la ciutat del segle XX.

El Grup del Teatre Principal tornarà a portar a escena ‘Peter Pan’ a l’octubre davant l’èxit de públic. El muntatge ha aplegat més de 1.300 espectadors en les 5 sessions que estaven programades, exhaurint totes les entrades. D’entre els trets distintius de l’obra hi han destacat una escenografia i vestuari sorprenents, així com la banda sonora pròpia, creada especialment per a l’ocasió.

Dissabte arriba la segona favatada popular. L’acte tindrà lloc  la Plaça del blat on es podrà degustar un plat de faves a la catalana. La jornada serà una gran festa familiar amb inflables, animació infantil i el gegantó Lladrefaves. Aquest any, com a novetat, es celebrarà el primer concurs de pelar faves, obert a tota la població. Per altra banda, la Mostra de Cuina de les Faves als restaurants va arrencar el dia 1 d’abril i s’allargarà fins al 21.

Presentació del llibre “mama desobedient. Una mirada feminista a la maternitat”,  d’Esther Vivas, aquest dissabte dia 13 a dos quarts de dotze del migdia a la Biblioteca popular de valls. L’acte servirà per a conversar amb l’autora del llibre i descobrir la seva mirada feminista i desobedient a la maternitat.

Pregó concert a l’església de Sant Joan, aquest divendres, amb Quinta Essençia. El grup format per cinc membres presentarà el primer llibre de madrigals, del compositor renaixentista Luca Marenzio. L’acte començarà a les vuit del vespre i està coorganitzat pels Amics de la Música de Valls.

PUBLICITAT