El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dimecres l”Enciclopèdia Castellera’ (Cossetània Edicions), una publicació que ha tret tres dels sis volums amb els quals preveu recollir la història d’aquesta tradició fins a l’actualitat, i que ha augurat que es convertirà en una obra de referència” a Catalunya.

PUBLICITAT

El director d’Editorial Cossetània, Jordi Ferré; el director d’Enciclopèdia Castellera’, Xavier Brotons, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Roger Gispert, han intervingut en l’acte, i han explicat que els dos primers volums recullen la història dels castells, el tercer tracta la tècnica i en els següents s’abordaran els castellsdes d’àmbits com l’antropologia i les arts.

Ha volgut agrair als castellers el que signifiquen per a la societat, així com el seu compromís cap a Catalunya, i Torra també ha recordat com van aixecar un pilar conjunt a Washington (Estats Units) les dues colles de Valls (Tarragona) –entre les quals sol haver-hi rivalitat–, després que la delegació del Govern s’aixequés d’un acte amb l’ambaixador espanyol.

 

PUBLICITAT