L’Ajuntament de Valls treu a licitació la gestió del Museu Casteller de Catalunya per 3,2 milions d’euros i un període de deu anys. El concurs és obert a empreses especialitzades en gestió d’equipaments museístics i/o turístics, i es valorarà la qualitat en la proposta tècnica, a destacar en aspectes com la integració del museu amb el barri antic i l’entorn comercial i de serveis de la ciutat. Està previst que l’equipament, construït a tocar de la plaça del Blat de Valls, pugui obrir portes durant aquest estiu.

PUBLICITAT

L’ajuntament aprova el projecte de recuperació de la font lluminosa de la font de la manxa amb una inversió de 137.457 euros. La font es renovarà completament i comptarà amb 19 brolladors que  permetran múltiples jocs d’aigua en moviment. La nova il·luminació subaquàtica amb llums de tecnologia LED que s’hi instal·larà permetrà mostrar qualsevol tipus de gamma cromàtica. D’altra banda, la font comptarà amb un equip de filtració d’aigua per vidre actiu, un sistema d’alt rendiment que permet reduir el consum d’aigua en un 30%.

Aprovació definitiva del projecte de construcció d’una nova rotonda d’accés a la zona nord del polígon industrial de Valls. L’ajuntament ha aprovat el projecte promogut per l’Institut Català del Sol amb una rotonda que millorarà la mobilitat i la seguretat de la circulació en aquest àmbit, així com l’accessibilitat al polígon, en concret al sector Palau de Reig de Dalt. A més, el projecte preveu el desdoblament dels laterals de la carretera C-37.

Valls aprova de manera inicial el projecte bàsic i executiu de recuperació de la muralla medieval de Sant Antoni, en concret, del tram inicial d’aquesta muralla situat a tocar del Portal Nou i entre els carrers del Mur i Tomàs Caylà. El projecte contempla una inversió de 482.000 euros i inclou les obres necessàries de consolidació d’aquest tram de l’antiga muralla medieval de Valls del segle XIV. Aquesta serà la primera de les grans actuacions de recuperació de la muralla de la ciutat, en un tram, el de Sant Antoni, que destaca per la seva singularitat i per la seva situació com una de les principals entrades de la ciutat i també del Barri Antic

La Junta de govern de l’ajuntament també ha aprovat la convocatòria de subvencions a associacions i entitats de l’àmbit social de Valls sense ànim de lucre i que participin de la Taula de Cohesió Social. Aquests ajuts tenen per objecte col·laborar econòmicament en el finançament de les despeses de manteniment de les entitats i fomentar la realització de les activitats de contingut social orientades a la prevenció, intervenció, assistència, rehabilitació, integració social o promoció del benestar social. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 30 dies a comptar de l’endemà de la publicació de l’anunci de la convocatòria al BOPT.

PUBLICITAT