Esquerra Republicana de Catalunya guanya també les eleccions a l’Alt Camp, menys a Alió, on s’ha imposat Junts per Catalunya. A Valls, amb més de 12.000 votants, els republicans s’imposen amb més del 30% dels vots, el que es tradueix amb 3.982 vots, 1.249 més que els comicis del 2016. D’aquesta manera Esquerra se situa molt per davant de Junts per Catalunya, la segona força política més votada, que ha obtingut 2.429 vots, i el PSC, la tercera força, amb 2.404 vots. Aquests dos es troben separats per només 25 vots de diferència. Francesc Anguela, candidat de Valls a les llistes del Congrés dels Diputats d’Esquerra Republicana fa una valoració positiva dels resultats aconseguits.

PUBLICITAT

D’altra banda, Josep Maria Pallàs, president d’Esquerra a l’Alt Camp, creu que hi ha hagut un canvi de tendència en el vot fruit de l’aparició de nous partits.

Andreu Garcia, president de la secció local d’ERC Valls, espera que aquests resultats a la ciutat es tradueixin també en les eleccions municipals del 26 de maig.

En quart lloc ha quedat ECP-Guanyem amb 1.341 vots, seguit de Ciutadans amb 1.247 vots, que ha obtingut el triple de vots que el Partit Popular, que ha patit una gran davallada amb tant sols 436 vots a la ciutat vallenca. El Front Republicà ha aconseguit 407 vots, seguit de VOX amb un 2,68% i 345 vots.

PUBLICITAT