Les escoles de primària de Valls guarneixen el cor de la ciutat en el marc del Barri en Flor. Les decoracions florals fetes pels escolars es poden veure fins al 9 de juny als porxos de la plaça del Blat. També s’ha decorat la façana de l’Ajuntament i l’Oficina de Turisme on s’hi pot veure un muntatge de flors de colors fetes amb plats de plàstic. Més de 30 comerços i particulars han guarnit els diferents aparadors i carrers de la ciutat en aquesta onzena edició del concurs. Pel que fa als premis compten amb diferents categories que es repartiran a particulars, comerços, al millor carrer o a la millor façana guarnida.

PUBLICITAT

Els usuaris de la Residència Alt Camp ja poden fer ús d’Internet als seus dispositius gràcies a la nova xarxa Wi-Fi que s’ha instal·lat al centre. Una millora que s’adapta als nous costums i demandes de la població de més edat. Les darreres estadístiques demostren que cada cop més persones de més de 60 anys disposen d’accés a Internet als seus dispositius. D’aquests, més de la meitat en fan un ús moderat però habitual.

L’Ajuntament de Valls inicia una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleriaamb la col·laboració d’ecovidre. S’informarà 170 establiments del sector de l’hostaleria i menjadors col·lectius sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre i sobre les sancions contemplades a l’ordenança municipal en cas d’incompliment. Es lliuraran mitjans adaptats als professionals de l’hostaleria que els necessitin per tal de facilitar la separació i reciclatge de residus d’envasos de vidre. La campanya reforçarà les accions de sensibilització en el sector hostaler, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

Convocada  una nova edició de les ajudes per a estudiants d’ensenyament postobligatoris pel curs 2019-2020. El pressupost total de les ajudes és de 10.000 euros i se’n beneficiaran més d’una quarantena d’alumnes. El calendari per a la presentació de sol·licituds serà entre el 15 i el 26 de juliol a l’oficina del servei de Joventut o a través del correu electrònic vallsjove@valls.cat. La iniciativa arriba enguany a la setena edició i està promoguda per Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls.

Els municipis de la comarca, juntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Camp, engeguen una campanya de sensibilització en contra de la violència masclista. La campanya pretén fer visible el rebuig, responsabilitzar a tothom, assolir coneixement i conscienciació d’aquesta problemàtica a tota la ciutadania. Tanmateix es transmet un missatge a les dones que vol encoratjar-les a no permetre cap abús de poder i de tracte no igualitari. La campanya s’ha coordinat des dels Serveis de Benestar Social i Igualtat del Consell Comarcal i hi han participat 19 dels 22 municipis on el Consell hi presta els serveis.

PUBLICITAT