El Sant Joan vallenc comptarà enguany amb desenes d’activitats adreçades a tot tipus de públic. Set comissions participatives i 63 entitats i col·lectius han estat els encarregats d’elaborar el programa. Se celebrarà entre el 15 i  25 de juny i des de l’organització destaquen que han buscat la participació de tots i totes les vallenques. Per això gairebé la totalitat de les activitats programades seran gratuïtes.

PUBLICITAT

El programa ha estat il·lustrat per primera vegada per les nenes i nens de les vuit escoles i col·legis de Valls, que han seguit l’estela de la imatge gràfica principal creada per Berta Artigal.

Els actes de l’arribada del foc del Canigó i els de la Nit de Completes s’han programat un quart d’hora abans que en anys anteriors. Ha estat possible gràcies al consens entre Òmnium Cultural, la Parròquia de Sant Joan i les comissions dels Xiquets de Valls i de Ritual i Seguici Cerimonial. En les balladetes a la plaça del Blat s’incorpora la figura del basilisc estrenat l’any passat. En l’Anada a Ofici del matí de Sant Joan es recupera la participació dels nans. Finalment, com a epíleg de la Festa Major la celebració del Corpus que enguany coincidia amb la Nit de Sant Joan s’ha traslladat al diumenge 30 de juny amb les tradicionals catifes ornamentals i la processó general.

Enguany el Santjoaner vallenc serà per a l’obrador històric Calçats Alentorn, obert des de 1937. Pel que fa l’Ambaixador dels Xiquets de Valls serà el Camp de Refugiats de Smara, ubicat al desert de Tinduf.

 Pel que fa a la comissió d’espectacles pirotècnics, s’han escollit enguany tres pirotècnies. Per primer cop en la història serà una dona, la valenciana Teresa Rey, qui assumeix l’encàrrec dels focs tant de l’Entrada com de la Sortida de Completes. Ens ho explica Jordi Bertran, de la xarxa de cultura de Valls.

El Piromusical de cloenda del dia 25 a les 23 hores comptarà amb la Pirotècnia Valenciana. Finalment, per a la tronada inaugural, l’Entrada a Ofici i l’Entrada de Sant Joan, la comissió ha renovat la confiança a la Pirotècnia Catalana de Vimbodí i Poblet.

En quant als concerts organitzats al pàrquing del Barri Antic de Valls, tindrà una àmplia varietat de gustos, introduint nous estils musicals, com el rap o l’electropop. Destaquen els grups Oques Grasses, La Casa Azul, Joan Dausà, Itaca Band, Boikot, Toteking i Pupil·les. També es duran a terme concerts en altres escenaris de la ciutat. Suu, el grup Dos Pardelets o la Mitjanit, així com artistes local, com les havaneres de Penjats de l’Ham, la cantauora Elena Volpini o l’Escola Municipal de Música, estaran presents a la plaça de l’Oli. A la plaça del Pati es comptarà amb l’Orquestra Montgrins. Com a novetat enguany la plaça Pilar Prim gaudirà de la Circoteca de la companyia Passabarret, i finalment, la plaça del Blat viurà el concert vermut dels també vallencs Fenya Rai.

 Per altra banda, l’Ajuntament aposta per més serveis higiènics, que arribaran a la cinquantena, un increment respecte d’edicions anteriors. Alhora a les altres zones habilitades els anys previs a l’àrea de Ca la Mateueta, el Pati i la plaça del Blat, se’n suma una de nova al Portal Nou, per on accedeix una part important dels espectadors i participants de la Festa Major.

PUBLICITAT