L’onada de calor arribar al seu punt àlgid aquest dijous a les comarques de Tarragona i a tot Catalunya amb temperatures que divendres encara s’enfilaran més, tant de dia com de nit. La majoria de màximes es mouran entre els 36º i 41º a gran part de l’interior, superant també els 30º a la costa, amb forta xafogor, vent moderat i mala mar. Entre avui i dissabte és probable que caiguin diversos rècords absoluts de temperatura. Un ambient sufocant que s’allargarà fins diumenge quan els termòmetres començaran a baixar. També de nit, les temperatures seran elevades, per sobre dels 23 i 25 graus, amb  nits tropicals de mal dormir a tot arreu.

PUBLICITAT

Protecció Civil manté activada l’alerta del pla PROCICAT per onada de calor generalitzada i el risc d’incendi és elevat a moltes zones. Per la seva banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha reforçat la central de coordinació del servei del Telèfon 061, CatSalut Respon, per atendre sobretot a la població més vulnerable. Els serveis de Teleassistència també fan especial seguiment de la gent gran que viu sola davant l’episodi d’onada de calor.

Les autoritats recomanen hidratar-se, extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure a les hores centrals del dia i prendre mesures per protegir nadons i persones grans dels efectes de la calor.

PUBLICITAT