Rècord absolut de visites als monuments de Valls per Sant Joan. La proposta de l’Oficina Municipal de Turisme de Valls d’aprofitar la festa grossa per donar conèixer alguns espais patrimonials de la ciutat ha estat enguany tot un èxit i s’han assolit les 538 visites durant tot el cap de setmana. Els visitants han pogut conèixer el Refugi antiaeri, les rajoles de ceràmica de la Capella del Roser; la Galeria de Vallencs Il·lustres i la Sala de plens de l’Ajuntament de Valls i el campanar més alt de Catalunya. Precisament, el campanar de Sant Joan ha estat el monument més visitat, amb 256 persones que hi han pujat.

PUBLICITAT

“La Colla t´Ensenya el Barri”, nova acció programada per donar a conèixer els objectius i posicionament del Museu Casteller. Les Colles de Valls guiaran a totes les persones que ho desitgen al voltant del Barri Antic per explicar la seva configuració actual i la seva història, quins son els seus principals equipaments i quina serà la tasca del Museu Casteller de Catalunya com a element vertebrador del Barri Antic i la ciutat de Valls. La primera visita serà guiada per la Colla Joves i començarà a la Plaça del Blat a les 11:30 hores. La segona serà guiada per la Colla Vella i començarà a la una al mateix lloc. Les visites finalitzaran a la seu de les Colles vallenques on s´explicarà breument el ritual i el sentit de la festa castellera.

La pallassa vallenca Pepa Plana rep el premi Cultura de l’Associació Periòdica de Premsa en Català. La seva àmplia trajectòria ha fet que sigui la pallassa catalana més reconeguda arreu. Plana rebia el guardó durant la celebració de la Nit de les Revistes i la Premsa en català celebrada a l’Espai Endesa de Barcelona. Altres premiats de la nit van ser la publicació Sàpiens, el Diari de Sabadell i Catalunya Ràdio.

Vallsgenera ofereix un curs de formació per a premonitors i premonitoris. L’activitat es desenvoluparà del 2 al 5 de juliol, es presencial, es realitzarà els matins, de nou a dues, i consta de 20 hores. L’únic requisit per apuntar-se al curs és tenir entre 16 i 17 anys. Les places són limitades. El curs està organitzat per l’ajuntament de Valls i vallsgenera i serà impartit per professionals de la Fundació Pere Tarrés.

I tanquem el bloc d’actualitat parlant de solidaritat i del punt fixe de donació de sang del Pius Hospital de Valls. Tots els primers dimarts de cada mes, com serà aquest 2 de juliol, de deu del matí a dues del migdia, es poden efectuar donacions de sang al centre sanitari, en una iniciativa que compta amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Tots els interessats hauran de dirigir-se  a la unitat d’anàlisis situada a la planta baixa.

PUBLICITAT